Vinter-OL

- Alle har en guldmedalje. Alle, men ikke mig. Jeg hader sporten

Den 17-årige russer Alexandra Trusova er efterhånden rigtig træt af sekundære placeringer. Faktisk vil hun aldrig stå på skøjter igen, siger hun.

Imens hele verden havde øjnene rettet mod den 15-årige dopingmistænke Kamila Valieva, da kvindernes individuelle konkurrence i kunstskøjteløb skulle afgøres, udspillede der sig et større drama i kulissen.

Storfavoritten Valieva fejlede nemlig, og det udnyttede blandt andre landsmandinden Alexandra Trusova til at hente en OL-medalje. Men den var "kun" af sølv, og det var en stor skuffelse for den 17-årige Trusova.

Ifølge Reuters brød hun sammen i tårer inden præmieceremonien, hvor hun forlod sin træner, Eteri Tutberidze, mens hun udbrød:

- Alle har en guldmedalje. Alle, men ikke mig. Jeg hader at stå på skøjter. Jeg hader det. Jeg hader sporten. Jeg vil aldrig stå på skøjter igen. Aldrig.

- Det er umuligt. Det er ikke sådan, det burde være.

Alexandra Trusova var bedst af alle i torsdagens frie program, men en knap så god score i det korte program betød, at hun sluttede 4,22 point efter guldvinderen Anna Shcherbakova, der også repræsenterer Ruslands Olympiske Komité.

"Jeg ønskede at græde, så jeg græd"

Dermed bliver det altså til endnu en sølvmedalje i samlingen, der i forvejen tæller to tredje- og to andenpladser ved de seneste fire russiske mesterskaber samt to EM-bronzemedaljer og en enkelt VM-bronzemedalje fra sidste år.

- Jeg har ikke vundet et stort event i de seneste tre år. Jeg prøver altid at nå et mål. Jeg tilføjer hele tiden flere quads (fire rotationer under et spring i luften, red.). Og når det sker, vil jeg vinde. Det skete så ikke, og derfor er jeg vred, lød det fra Trusova på det efterfølgende pressemøde, hvor hun også blev spurgt til, hvorfor hun begyndte at græde.

- Bare fordi... Jeg ønskede at græde, så jeg græd. Jeg har været alene i tre uger uden min mor og mine hunde, så jeg græd, gentog hun.

Ifølge Reuters forsøgte Trusova fem af de såkaldte quads i det frie program torsdag, mens OL-guldvinderen Shcherbakova kun landede to af slagsen.

Alligevel var forskellen imellem de to altså ikke nok til, at Trusova kunne hente landsmandinden.

Hovedpersonen i konkurrencen, Kamila Valieva, kiksede til gengæld fuldstændig sit afgørende program og sluttede som nummer fire.