Vinter-OL

Danmarks største medaljehåb har aldrig følt sig bedre

Viktor Hald Thorup tror på en topplacering, når herrernes massestart i speedskating afgøres lørdag.

Se vinter-OL på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

- Jeg har ikke følt mig bedre på isen nogensinde, så det er god timing.

Humøret er i top hos Viktor Hald Thorup inden lørdagens semifinale i herrernes massestart i speedskating. Semifinalen skal helst udveksles til en finale, og den skal så helst give en medalje.

Det er drømmen hos 27-årige Viktor Hald Thorup, der fortæller, at han formtopper lige nu.

- Jeg har trænet op til det her i lang tid. Det er nu, det gælder, og det har føltes bedre dag for dag. Jeg synes ikke, at det er et stort pres at lægge på mig selv. Jeg synes egentlig, at det er meget realistisk, men jeg ved også, at jeg kan tabe OL. Jeg har forberedt mig bedst muligt, og jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, siger han til TV 2 SPORT.

Nyder tiden ved OL

Han blev udråbt som Danmarks største - og eneste - medaljehåb ved OL, da han i december kørte sig ind på andenpladsen i massestart i en World Cup i Canada.

Siden har han forberedt sig minutiøst til 19. februar.

Jeg har stadig ikke prøvet en massestart, hvor jeg har været flyvende på sidste omgang

Viktor Hald Thorup

Den hårde træning gjorde benene tunge i 5000-meterløbet for snart to uger siden. Men den efterfølgende nedtrapning har tilsyneladende haft den håbede effekt.

- Mine tider er gode, det kan jeg godt afsløre. Jeg har altid været udholdende og været god til at holde et jævnt tempo over alle omgangene, men selv min topfart er nu blevet bedre. Jo hårdere, jo bedre. Jeg har stadig ikke prøvet en massestart, hvor jeg har været flyvende på sidste omgang, siger han.

Ifølge bookmakerne er Viktor Hald Thorup den 13. største favorit til OL-guldet.

Belgieren Bart Swings er favorit efterfulgt af amerikaneren Joey Mantia og hollænderen Jorrit Bergsma.

Due Schmidt vil i finalen

Viktor Hald Thorup er ikke den eneste dansker, der skal i aktion i massestarten lørdag. Stefan Due Schmidt er også til start, men der er drømmene ikke medaljer.

- Jeg vil først og fremmest i finalen - i top-16. Den bliver svær. Vi har niveau til at have to danskere med i finalen, så det skal vi. Jeg vil ikke nævne medaljer - jeg har ikke kørt på et podie før til en World Cup. Men jeg skal i den finale og har et skud for at køre med de bedste, siger Stefan Due Schmidt.

- Hvis jeg kommer i finalen, håber jeg, at finalen er hurtig, og at jeg er med til sidst. Fordi så kan jeg køre med de bedste i verden.

Der køres to semifinaler lørdag med 15 speedskatere i hver. De otte bedste fra hver går videre til finalen.

Danskeren Viktor Hald Thorup tabte stort til den hollandske legende Sven Kramer. Video: Caroline Tarrasson

De to danske har dog ikke den samme taktik. Stefan Due Schmidt har en meget god beskrivelse af forskellen.

- Lidt ligesom i cykelløb er der nogle, der går i udbrud - og så er der nogle, der venter på en massespurt. Han er måske Kasper Asgreen, der skal i et stort udbrud, imens jeg er Magnus Cort, der skal vente på en massespurt i en reduceret gruppe. Det passer godt sammen, at der er to typer på et hold, siger Due Schimidt.

Massestarten køres lørdag morgen dansk tid. Der er semifinaler fra klokken 8.00 og finale klokken 9.30.