Vinter-OL

OL-dronnings udmelding vækker opsigt i Norge

Marte Olsbu Røiseland tog sin femte medalje ved disse lege fredag. Efter kvindernes massestart satte ord hun på sin fremtid i sporten.

Det var en kommentar og udmelding, som norske NRK kalder ”en chokafsløring.”

Efter kvindernes massestart kunne 31-årige Marte Olsbu Røiseland, der har vundet fem medaljer ved OL, ikke svare klart på, om hun også er aktiv i næste sæson.

Og det har skabt overskrifter i Norge - blandt andet hos NRK og TV 2 Norge.

Er du usikker på, om du fortsætter?

- Jeg er begyndt at blive ældre. Jeg vil nu finde ud af, hvad jeg skal lave i fremtiden, siger Marte Olsbu Røiseland til NRK.

- Jeg har ikke taget stilling til det, så det er svært at sige, om jeg er usikker eller sikker. Jeg har sat beslutningen i bero et stykke tid, og så må jeg vurdere det efter Holmenkollen.

World Cuppen i Holmenkollen er den sidste afdeling i sæsonen. Den bliver kørt fra 17. til 20. marts.

Eckhoff er usikker på fremtid

Marte Olsbu Røiseland forklarer, at hun ikke har lagt en langsigtet plan med sit team endnu, men hun siger også, at den snart kommer.

- Det bliver nok mit sidste OL. Jeg har haft en lang plan for at komme hertil, og jeg har set frem til det i lang tid. Jeg har noget at jagte efter OL, og så må vi se, hvad der sker efter Holmenkollen. Skiskydning er utrolig sjovt, men jeg ville bare ønske, jeg var yngre, siger Røiseland.

Ifølge TV 2 Norge vil landsmanden Tiril Eckhoff heller ikke svare klart på, om hun også er skiskytte i næste sæson.

At jeg klarede en bronzemedalje er faktisk lidt sindssygt

Marte Olsbu Røiseland

- Fem medaljer er vildt

Marte Olsbu Røiseland fører World Cuppen sammenlagt før de tre sidste afdelinger. Hun har aldrig vundet sammenlagt, men hvis hun gør det, vil sæsonen og karrieren være komplet.

Røiseland forklarer efter sin femte medalje ved OL, at hun er tilfreds med medaljen, fordi hun godt kunne mærke, at hun var ramt.

- Jeg er virkelig tilfreds. I dag føles en bronzemedalje som guld. Jeg vidste fra start, at det har kostet at have et godt mesterskab, og energiniveauet var ikke i top. At jeg klarede en bronzemedalje i dag er faktisk lidt sindssygt, synes jeg. Jeg er virkelig godt tilfreds, siger hun til TV 2 SPORT.

- Fem medaljer til et OL er så vildt. Jeg kom her med ét mål, og det var at tage en individuel guldmedalje, og den drøm er jeg godt forbi.

Marte Olsbu Røiselands OL-resultater 2022

  • Individuel konkurrence: Bronzemedalje
  • Sprint: Guldmedalje
  • Jagtstart: Guldmedalje
  • Fællestart: Bronzemedalje
  • Kvindernes stafet: Fjerdeplads
  • Mixed stafet: Guldmedalje