Vinter-OL

En jævn indsats af Danmark, vurderer chef de mission

DIF's chef de mission, Mikkel Sansone Øhrgaard, er både glad og skuffet, når han skal evaluere de danske OL-præstationer i Beijing.

Efter vinterlegene i Beijing er curlingsølvet fra 1998 stadig Danmarks eneste vinter-OL-medalje.

Det er ikke nogen skuffelse for Danmarks Idrætsforbunds (DIF) chef de mission, Mikkel Sansone Øhrgaard, der har ledt den danske delegation gennem vinter-OL i Kina, men han havde alligevel gerne set bedre resultater fra flere danske atleter.

- Generelt set kommer vi ud af det her OL rigtigt jævnt. Vi har nogle rigtigt gode præstationer, som jeg er ekstremt stolt af. Og så har vi nogle præstationer, hvor vi havde forventet noget mere, siger Mikkel Sansone Øhrgaard til TV 2 SPORT og uddyber:

- Jeg havde forventet noget mere fra blandt andre curlingkvinderne. De kommer fra et VM, hvor de er med til at præge og går ud med en femteplads. De har god erfaring med i bagagen, vinder to kampe hernede. Når de sidste sten skulle sættes, var de ikke skarpe nok. Så det er rigtigt ærgerligt.

Den danske OL-chef havde også sat næsen op efter dansk finaledeltagelse i speedskating-konkurrencen fællesstart, men hverken Stefan Due Schmidt eller Viktor Hald Thorup sluttede blandt de 16 bedste i verden.

Dybt imponeret over ishockeyherrerne

Når Mikkel Sansone Øhrgaard vender mønten og kigger på den positive side, dukker ishockeyholdene op.

- I særdeleshed vores herrer. Jeg har været dybt imponeret over den måde, de er gået til sagen, siger OL-chefen til TV 2 SPORT og fortsætter:

- De kommer ind som OL-debutanter, slår tre verdensklassehold (Tjekkiet, Schweiz og Letland, red.), som alle ligger foran på verdensranglisten. En gedigen gejst, et gåpåmod og en holdånd, hvor jeg bare tænker, at hvis det er det her, vi kan proppe ind i dansk vintersport fremadrettet, så er jeg bare superglad og meget stolt.

De danske OL-resultater

  • Curlingmænd: Nr. 10 ud af 10 hold
  • Curlingkvinder: Nr. 9 ud af 10 hold
  • Ishockeymænd: Taber kvartfinale og bliver nummer 7 ud af 12 hold
  • Ishockeykvinder: Vinder en puljekamp og bliver nummer 10 ud af 10 hold
  • Speedskating: Viktor Hald Thorup bliver nr. 19 ud af 20 på 5.000 meteren, og i fællesstarten gik hverken Stefan Due Schmidt eller Viktor Hald Thorup videre til finalen, hvilket placerer dem mellem nummer 17 og 30 ud af 30 atleter
  • Slalom: Casper Dyrbye bliver nummer 30 ud af 88 løbere
  • Skiskydning: Ukaleq Slettemark bliver nummer 53 ud af 89 på 15 km og nummer 65 ud af 89 i sprinten

Kilde: DIF.

Høje forventninger til skiskytte

I en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) fremhæver Mikkel Sansone Øhrgaard også skiskytten Ukaleq Slettemark, der som den eneste kvinde skød fejlfrit i Beijing.

Grønlænderens i alt 30 skud sad, hvor de skulle.

- Jeg forventer, at hun går en stor olympisk fremtid i møde, siger Mikkel Sansone Øhrgaard.

- Og Casper Dyrbye kørte en flot 30.-plads hjem i slalom ud af 88 startende i en disciplin, hvor konkurrencen er vanvittig hård, og hvor den mindste fejl er lig med, at man udgår. Det er det bedste danske alpine OL-resultat i mere end 20 år.

Stort evalueringsarbejde venter

Danmark rejste til Beijing med et rekordstort hold på 62 atleter.

De kommende måneder skal Mikkel Sansone Øhrgaard og de respektive danske vintersportsforbund evaluere indsatsen i Kina. Ud over resultaterne kigger DIF også på for eksempel indstilling, professionalisme og fighterånd på og uden for banen.

Vinter-OL i Beijing slutter søndag 20. februar med afslutningsceremoni klokken 13.00 dansk tid.