Vinter-OL

I en uge har de ventet på medalje - nu gider de ikke vente mere

USA's kunstskøjteløbere ønsker at få uddelt deres medaljer fra holdkonkurrencen, inden de forlader Beijing. Men CAS afviser amerikanernes krav.

For over en uge siden blev USA's kunstskøjteløbere nummer to i holdkonkurrencen ved OL.

De har bare ikke fået deres medaljer endnu.

De bør blive fejret foran resten af verden, inden de forlader Beijing

Ramsey Baker

Forklaringen er, at 15-årige Kamila Valieva, der var med til at vinde guld med Ruslands Olympiske Komité, har en dopingsag knyttet til sig. Derfor har Den Internationale Olympiske Komité, IOC, ikke ønsket at uddele medaljerne fra holdkonkurrencen.

Men det skal der laves om på, hvis det står til amerikanerne. De er således gået til Den Internationale Sportsdomstol, CAS, i et sidste forsøg på at få uddelt medaljerne inden søndagens afslutningsceremoni. Det skriver AP.

- At få en medalje til de olympiske lege er noget, der ikke kan erstattes andre steder, og de bør blive fejret foran resten af verden, inden de forlader Beijing, siger den administrerende direktør for det amerikanske forbund for kunstskøjteløb, Ramsey Baker, ifølge AP.

Mediet skriver, at amerikanerne har sendt et brev, hvor en række advokater opfordrer CAS til at skride til handling. Dette afviser CAS dog, skriver Ritzau lørdag aften.

Derfor bliver medaljerne efter al sandsynlighed uddelt efter legenes afslutning søndag.

Valievas sag kan trække ud

IOC har tidligere meddelt, at de ikke vil uddele medaljer fra holdkonkurrencen, før der er en afklaring i Kamila Valievas dopingsag.

Dagen efter holdkonkurrencen kom det frem, at Valieva var testet positiv i en dopingtest tilbage i december.

Hun blev øjeblikkeligt suspenderet, men fik senere lov til at fortsætte med at konkurrere under legene i Beijing, da CAS lagde vægt på, at hun går under betegnelsen "beskyttet person", der gælder for atleter under 16 år, og at prøven ikke blev taget under OL.

Hvis IOC fastholder, at medaljerne ikke skal uddeles, inden dopingsagen er afklaret, kan der gå flere måneder, da selve dopingsagen ikke bliver behandlet som en hastesag.