Vinter-OL

OL mens du sov: "Farligt" vejr gav store problemer og udskød medaljekamp

Når vi går i seng i Danmark, vågner de i Kina, hvor OL finder sted.

Her findes overblikket over de største historier fra OL-natten.

Nederst i artiklen kan du se, hvad du skal holde øje med i lørdagens program, hvor vi blandt andet skal have Danmarks største medaljehåb i aktion.

  • Freestyle-ski: Vinden skabte farlige situationer
  • Freestyle-ski: Legender sagde farvel
  • Alpint skiløb: Vildt vejr udskød medaljekamp

Vinden skabte farlige situationer

I en individuel sportsgren som freestyle-ski er din værste modstander oftest dig selv. Men i nattens løb var der en anden og noget mere utilregnelig modstander på spil. Vinden.

- Det er helt tydeligt, at de det ene øjeblik bliver skubbet ind og det næste bliver skubbet ud. Det er farligt. Det kan let blive dramatisk, lød det fra TV 2 SPORTs freestyle-ekspert Nikolaj Vang under kommenteringen.

- Havde det ikke været en olympisk finale, var det helt sikkert blevet udskudt en dag eller to, indtil vinden havde lagt sig. Det er simpelthen ærgerligt, at vinden påvirker det så meget, sagde han.

Flere af de ellers så rutinerede freestyle-skiløbere styrtede voldsomt i nattens finale i halfpipe, efter en kraftig vind gjorde sit indtog. Video: TV 2 SPORT

Den hårde vind meldte sin ankomst efter første gennemløb, og i de to efterfølgende runder var det tydeligt, at atleterne ikke turde tage de samme chancer som normalt.

Newzealandske Nico Porteous nåede dog at sætte et flot gennemløb i første runde, hvilket var nok til den samlede sejr.

Legender sagde farvel

De to freestyle-legender Kevin Rolland og Gus Kenworthy havde inden herrernes finale i halfpipe meddelt, at løbet ville blive deres sidste i karrieren.

Derfor var der naturligvis et ekstra fokus på at give de to ikoner et kærligt farvel. Selv sørgede de for fornemme præstationer, der dog ikke rakte til medaljer.

Den 32-årige franskmand Rolland, der blandt andet har en VM-guldmedalje og ni X Games-medaljer på cv'et, endte som nummer seks.

Britiske Gus Kenworthy, der i karrieren har vundet både olympisk sølv, VM-guld og fem X Games-medaljer på tværs af alle tre freestyle-kategorier, blev nummer otte i finalen.

Vildt vejr udskød disciplin

Vinden i Beijing gav ikke kun problemer i freeski-disciplinen. Også på den alpine pist, hvor holdeventet skulle køres, var der store udfordringer med vejret.

Her valgte man først at udskyde løbet en time for dernæst at udsætte løbet helt for at skåne skiløberne fra at konkurrere i det vilde vejr.

- På grund af de fortsatte vindstød og den opdaterede vejrudsigt er juryen og løbsarrangøren ude af stand til at afvikle mix-holdeventet i dag, lød det fra det internationale skiforbund.

Det var ellers meningen, at der skulle have været kørt om medaljer i disciplinen i de tidlige morgentimer.

Danskere i aktion i dag

  • Speedskating, herrer: Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt, klokken 07.55 på DR1 og ol.tv2.dk.

Det skal du især holde øje med i dag

Set med danske briller er herrernes massestart i speedskating med to danske deltagere helt sikkert et højdepunkt. Derudover kan vi også se frem til flere andre spændende discipliner i løbet af lørdagen.

  • Kl. 07.50: Sverige - Storbritannien, finale (curling, herrer), DR1

Vinter-OL er ved at nå til vejs ende, og det samme er herrernes curlingturnering. De danske herrer formåede desværre ikke at spille sig videre til medaljekampene, men derfor er der stadig en seværdig finalekamp i vente.

Sverige er ret klare favoritter til guldet, men de britiske herrer har i den grad vist gennem turneringen, at de sagtens kan levere, når det gælder.

  • Kl. 07.55: Speedskating, massestart - med Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt, DR1

Danmarks største medaljehåb hedder Viktor Hald Thorup, han deltager i hurtigløb på skøjter, og lørdag skal han på isen i disciplinen massestart.

Fredag udtalte han, at han "ikke har følt sig bedre på isen nogensinde", så han virker i den grad klar til at give den gas for en dansk medalje.

Med på isen har han landsmanden Stefan Due Schmidt, der også forventes at kunne køre med i den gode halvdel af feltet.

  • Kl. 12.55: Bobslæde, toerbob (kvinder), heat 3 og 4, TV 2

Er du til masser af fart og afslutninger, der afgøres på sekunder, skal du se med, når kvindernes toerbob skal finde sin afgørelse.

Der er garanti for masser af action, og det bliver spændende at se, om nogle af de øvrige profiler kan udfordre den tyske slæde med guldfavoritten Laura Nolte i spidsen.