Vinter-OL

Oprørte amerikanere afvist - får ikke medalje, de har ventet på i 10 dage

Efter en høring lørdag aften blev det besluttet, at medaljerne fra holdkonkurrencen endnu ikke kan uddeles.

USA's kunstskøjteløbere får ikke fingrene i de sølvmedaljer, de vandt for 10 dage siden, inden de forlader Beijing.

Lørdag rettede amerikanerne ellers henvendelse til Den Internationale Sportsdomstol (CAS), der skulle sikre, at de kunne nå at betræde podiet inden søndagens afslutningsceremoni. Men den henvendelse har nu vist sig at være forgæves.

For det amerikanske krav er blevet afvist. Det skriver CAS i en pressemeddelelse.

- Vi er skuffede over beslutningen.

- Det er uheldigt, at atleterne må forlade Beijing uden deres fortjente medaljer. Vi er stolte over den historiske præstation fra vores hold, og vi ser frem til at møde dem, deres familier og venner, og hele USA vil fejre deres bedrifter fra OL, siger den administrerende direktør for det amerikanske forbund for kunstskøjteløb, Ramsey Baker, ifølge USA Today.

De amerikanske kunstskøjteløbere blev nummer to i holdkonkurrencen, men medaljerne blev aldrig uddelt. Det skyldes, at den 15-årige russer Kamila Valieva, der var med til at vinde guld, blev testet positiv i en dopingprøve, hun havde afleveret i december.

"De bør blive fejret foran resten af verden"

Den Internationale Olympiske Komité besluttede herefter, at medaljeceremonien fra den pågældende konkurrence ikke ville blive uddelt, før der var afklaring i dopingsagen.

Afklaringen er endnu ikke kommet, og da det ikke bliver betragtet som en hastesag, kan der gå uger eller måneder.

Det er de langt fra tilfredse med i den amerikanske lejr, og derfor sendte de et brev til CAS, hvor de krævede at få medaljerne inden hjemrejsen.

- At få en medalje til de olympiske lege er noget, der ikke kan erstattes andre steder, og de bør blive fejret foran resten af verden, inden de forlader Beijing, sagde Ramsey Baker ifølge AP.

I pressemeddelelsen skriver CAS, at der lørdag aften var en høring på to og en halv time i Beijing. Her kom de frem til, at de ikke ville skride til handling.

CAS skriver, at der vil komme en redegørelse med en forklaring i løbet af "de kommende dage".