GO'

EM-guldvinder giver medalje til kræftsyg far – overraskes selv på tv

Rasmus Steffensen har som den første dansker vundet EM-guld i gymnastikkens Formel 1.

Da Rasmus Steffensen landede sit spring til EM i power tumbling i weekenden, var hans første tanke, at hvis dommernes point blev nok til en guldmedalje, skulle den hurtigst muligt hænges om halsen på hans far hjemme i Danmark.

Inden den 23-årige gymnast tog afsted til EM i Italien, havde han nemlig besluttet, at hvis han vandt, skulle sejren og medaljen dedikeres til hans kræftsyge far.

- Jeg fortalte min familie, at jeg havde brug for at dedikere guldmedaljen til min far, hvis jeg gik hen og vandt den, som et symbol på, at han kæmper mere, end jeg har gjort for det her konkurrencegymnastik, fortæller Rasmus Steffensen i ’Go’ morgen Danmark’.

Rasmus Steffensens far, Henrik Steffensen, fik konstateret kræft, et stykke tid før Rasmus stillede op til EM i weekenden, og selvom han er i bedring, betyder det alt for ham at kunne give medaljen videre til sin far.

Hver gymnast skal lave otte spring i træk ned ad fiberbanen på 25 meter. "Det handler om at have den højeste sværhed og springe så pænt som muligt", forklarer Rasmus Steffensen. Video: GYMDANMARK

Han håber nemlig, at medaljen kan hjælpe ham i kampen mod kræften.

- Jeg føler lidt, at medaljen måske kan give ham nogle af de kræfter, han nogle gange kan mangle, og jeg håber, den kan give ham den energi, han skal have, når han skal på sygehuset.

Første danske vinder

Rasmus Steffensen blev med weekendens sejr den første dansker til at vinde EM-guld i power tumbling, der bliver kaldt gymnastikkens Formel 1.

- Denne her sejr betyder alt for mig, forklarer han.

Op til konkurrencen har det især været det mentale, der har fyldt for Rasmus Steffensen, og her har trænerteamet gjort en forskel.

- De er vanvittigt gode til at snakke med mig inden konkurrencen og få mig til at fokusere på det, jeg skal lykkes med, og ikke det at jeg kan fejle, siger Rasmus Steffensen.

Inden for power tumbling er der nemlig kun ét forsøg foran dommerne, og derfor skal man ikke bare ramme dagen. Man skal ramme det enkelte spring.

En hilsen fra en stolt far

Rasmus Steffensen har foruden EM-guldet tidligere vundet EM-sølv, DM-guld og junior-EM-guld, og i weekenden vandt han ligeledes sølv med landholdskammeraterne i EM-holdkonkurrencen.

Derfor var det også en meget stolt far, der overraskede ham med en videohilsen i ’Go’ morgen Danmark’.

Henrik Steffensen overraskede sin søn med en videohilsen i 'Go' morgen Danmark'. Video: Privatoptagelse

- Jeg er utroligt stolt af dig både som tumbler og som menneske. Du har vist, at hvor der er vilje, er der vej, og det håber jeg sørme også gælder for mig. Du har hvert fald givet mig den største oplevelse i hele mig liv, da jeg fik medaljen overrakt, lød det fra Henrik Steffensen.

Og det var en meget rørt Rasmus Steffensen, der reagerede på de ord:

- Det er svært for min far at sige sådan nogle ord, så det betyder vanvittigt meget. Jeg er vanvittigt stolt af ham.

Det uofficielle OL venter

EM-guldmedaljen er ikke bare en sejr i sig selv, men også en god optakt til World Games i USA om fire uger, hvor gymnaster fra hele verden konkurrerer i de gymnastikdiscipliner, der ikke er en del af OL-programmet.

Og det er noget, Rasmus Steffensen ser frem til.

Hvad håber du på der?

- Det er farligt at begynde at nævne noget, men jeg håber, at jeg kan komme med det samme mindset til den her konkurrence, og jeg håber, jeg kan lave mine øvelser, og så rækker de forhåbentlig til noget, der ligner det samme, slutter han.

Se interviewet med Rasmus Steffensen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.