Tour de France

De skal over broen for at holde 25 år gammel tradition i hævd - Vi er ret nervøse

Når verdens største cykelløb lørdag passerer Storebæltsbroen, vil det med stor sandsynlighed resultere i gedigne køer.

I 25 år har Jesper Maagaard og hans ti venner hver juli taget turen fra deres hjem i Karup i Jylland til Klampenborg nord for København for at se cirkusrevyen på Bakken.

Men den tradition er truet i år.

Brolukning den 2. juli

  • Motorvejene omkring Storebæltsbroen bliver forventeligt lukket klokken 13. Broen kan ikke passeres mellem klokken 13 og 18, mens cykelrytterne krydser broen. Motorvejene kan blive spærret allerede klokken 12.30. 
  • Motorvejene bliver spærret ved Nyborg V og ved Slagelse V.
  • Det anbefales, at du så vidt muligt undlader at køre over Storebæltsbroen lørdag 2. juli og i stedet tager toget eller kører ud i sommerlandet torsdag, fredag eller venter til søndag 3. juli.

Jesper Maagaard og hans venner har nemlig billet til Cirkusrevyen lørdag aften, og det er samme dag, som Storebæltsbroen er lukket for trafikanter mellem klokken 13 og 18. Lukningen har fået en række politikredse, Vejdirektoratet og Sund og Bælt til at anbefale, at man rejser på en anden dag, hvis det er muligt.

Men for Jesper Maagaard og hans selskab er det ikke en mulighed.

- Vi har overvejet alle muligheder. Vi har undersøgt, om vi kunne skifte dag, om vi kunne tage en færge eller en bus, men der var ikke rigtig andre muligheder, som virkede for os alle sammen, forklarer han.

Derudover er det så vigtig en tradition for selskabet, at de godt tør tage chancen.

- Mange af os har gjort det her i rigtig mange år, og traditionen betyder enormt meget for os. Jeg har netop købt billet til næste år, så det siger måske lidt om, hvor vigtigt det er, siger han.

Selskabet har besluttet, at de vil tage ekstra tidligt afsted for forhåbentlig at ramme udenom den værste trafik. De plejer at køre ved 9.30-tiden, men i år tager de afsted to timer tidligere.

- Vi er selvfølgelig lidt nervøse for, hvordan det kommer til at gå, men vi håber bare på det bedste, siger han og fortsætter:

- Det værste, der kan ske, er, at vi ikke når at komme over broen, inden den bliver lukket, og så må vi jo bare vende om og køre hjem igen. Så er de penge spildt.

At køre tidligere er ikke den eneste forholdsregel, som selskabet har taget forud for lørdagen køretur.

- Vi plejer at stoppe og spise, inden vi kører over broen, men det gør vi så absolut ikke i morgen, siger Jesper Maagaard.

- Vi skal bare over den bro, og så er vi lykkelige, slutter han.

Se 'Tour de France' på TV 2 PLAY her.