Sport

Dansker tangerer rekord ved EM

Med en flot præstation løb Benjamin Lobo Vedel sig videre til semifinalen på 400 meter ved EM i atletik.

Mandag viste flere danskere sig flot frem ved EM i München.

På atletikstadion tangerede Benjamin Lobo Vedel den danske rekord på 400 meter, så han nu deler rekorden med Nick Ekelund-Arenander.

Lobo Vedel vandt sit indledende heat og kom i mål i tiden 45,5 sekunder, hvilket sender ham videre til semifinalen.

Gustav Lundholm Nielsen var også i aktion på 400-meterdistancen mandag. Lundholm Nielsen endte som femmer i sit heat, men med tiden 46,09 sekunder gik han alligevel lige nøjagtigt videre til semifinalerne.

De to semifinaler afvikles tirsdag klokken 12.25 og 12.33.

Mandag aften blev Lisa Brix Pedersen klar til EM-finalen i diskoskast. I kvalifikationen gik danskeren videre med et kast på 59,4 meter, hvilket var ottendebedst af alle.

Lisa Brix Pedersen skal fra tirsdag aften klokken 20.55 i aktion i finalen.

Fjerdeplads i svømning

I svømmehallen kunne Thea Blomsterberg kunne kortvarigt skimte en EM-medalje i horisonten, da hun mandag deltog i finalen i 200 meter brystsvømning ved europamesterskaberne i Rom.

Men det endte med en fjerdeplads for fynboen, som dog kan rejse hjem fra EM med en ny personlig rekord på distancen.

Den satte hun, da hun søndag kvalificerede sig til finalen. Men 20-årige Blomsterberg kunne ikke helt matche den bedrift mandag.

Efter de første 50 meter var fynboen nummer syv, men så begyndte Blomsterberg at komme lidt længere frem. Halvvejs lå hun på femtepladsen.

Med 50 meter tilbage vendte Blomsterberg som nummer fire, og så kunne hun skimte en medalje. Men det var aldrig rigtig tæt på.

Blomsterberg sluttede i tiden 2 minutter og 25,57 sekunder. Det var kun 0,13 sekunder fra søndagens personlige rekord, men næsten halvandet sekund efter Kotryna Teterevkova, som endte med bronze.

Schweiziske Lisa Mamie tog guld foran hjemmebanehåbet Martina Carraro.

- Det var så fedt, der var vildt god stemning – især fordi der også var to italienere i finalen, men også bare generelt. Det er min første EM-finale, og det er virkelig stort, siger Blomsterberg efter finalen.

Rikke Møller Pedersen er indehaver af den europæiske rekord i 200 meter brystsvømning, som stadig er på 2 minutter og 19,11 sekunder, ni år efter at danskeren satte den.

Mandag aften svømmede Julie Kepp Jensen sig i finalen i 50 meter fri efter at være blevet nummer fire i sin semifinale. Finales finder sted tirsdag klokken 18.07.