Håndbold

Ét spørgsmål er svært at få svar på efter Svenssons missede job

TV 2 SPORT har spurgt Daniel Svensson og bestyrelsesformanden i DIF & Team Danmark Kommerciel om formuleringerne i tirsdagens pressemeddelelse.

Den tidligere Ajax København-direktør Daniel Svensson starter alligevel ikke i sin nye stilling som Kommerciel Direktør i DIF og Team Danmark.

Det gjorde de tre parter klart i en fælles pressemeddelelse tirsdag aften.

Det skyldes, at Svensson har været en del i vælten for nylig, efter det kom frem, at Ajax-spillerne ikke var forsikret korrekt under hans tid som direktør i den konkurstruede håndboldklubben.

I tirsdagens pressemeddelelse var budskabet klart: Svensson kan ikke starte i sit nye job på grund af mediedækningen af Ajax København-sagen. Her blev brugt følgende vending fra Niels Nygaard, bestyrelsesformand i DIF & Team Danmark Kommerciel: ”De verserende pressesager kan efter vores vurdering være en hindring.”

Daniel Svensson udtalte sig i følgende vendinger: ”Det igangværende mediefokus sætter foden på bremsen” og ”den negative mediedækning gør, at det er bedst at slutte her.”

Svensson, der skulle starte i sin nye stilling den 15. september, misser altså ikke sin topstilling på grund af det, der er sket i Ajax København under hans regeringstid. Det skyldes - ifølge pressemeddelelse - mediedækningen.

TV 2 SPORT har forholdt både Svensson og Nygaard formuleringer i pressemeddelelsen, og det fremgår herunder.

Niels Nygaard, bestyrelsesformand:

Hvorfor har I valgt, at Daniel ikke skal starte i jobbet alligevel?

- VI vurderer, at der med den omtale, og den situation, der er opstået omkring Ajax København og Daniel, så vil det blive meget vanskeligt for Daniel at skabe resultater i DIF og Team Danmark kommercielt på den korte og mellemlange bane. Derfor har vi vurderet, at det er bedst ikke at lade Daniel starte op.

Og hvad hvis den her mediedækning ikke havde været der. Hvis det ikke var kommet frem i offentlighedens søgelys. Hvordan havde I så stillet jer?

- Det er en hypotetisk situation. Situationen er den, at der har været en del omtale af de problemer, der er, og har været, i Ajax, og det gør, at det vil være vanskeligt for Daniel at bestride jobbet som Kommerciel Direktør.

Udtalelserne kan jo læses, som om det er mediedækningen, der gør det til et problem, og at det ikke er forseelsen i sig selv, der gør, at han ikke får jobbet?

- Vi går ikke ind og laver en vurdering af, om Daniel har lavet nogen fejl, eller hvad årsagen har været til de problemer, der er opstået i Ajax. Udover forsikringssagen, som selvfølgelig er meget beklagelig, har vi ikke noget kendskab til, hvad der er op og ned i den sag.

- Det, vi tager stilling til, er, hvorvidt Daniel i den nuværende situation vil kunne gøre en forskel for DIF og Team Danmark kommercielt. Og vi har vurderet sammen med Daniel, at det er problematisk, og derfor har vi valgt ikke at starte op.

Så I jeres øjne er det omtalen, der er problemet, og ikke det, der reelt set er sket - altså forseelsen i Ajax København?

- Vi har ikke detailkendskab til, hvad situationen er i Ajax, og vi går ikke ind og tager stilling til, hvem der har forårsaget hvilket problemer - udover, hvad Daniel har givet klart udtryk for, at der er sket en fejl på forsikringsområdet. Men hvordan situationen ellers generelt har været, tager vi ikke stilling til. Vi tager stilling til, hvorvidt Daniel, i den situation der er opstået, kan gøre en forskel for DIF og Team Danmark kommercielt.

Daniel Svensson:

Du starter ikke i jobbet som Kommerciel Direktør. Hvad tænker du om det?

- Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over. Jeg havde set frem til at starte og være med til at gøre en forskel for idrætten i Danmark.

Og hvad er i dine øjne årsagen til, at du ikke får lov til at starte?

- Jeg har i samråd med DIF og Team Danmark haft møder omkring vigtigheden af at komme godt fra land. Det er der brug for efter en hård tid under corona. Vi synes, at jeg måske er en lille smule bagud på point oven på det, der har været i medierne. Derfor ville jeg heller ikke lægge det gode arbejde og den flotte organisation til last, og derfor fandt vi frem til den her løsning.

Så er du en lille smule sur over, det har været fremme i medierne?

- Nej, jeg er ikke sur på medierne på nogen måde. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, jeg ikke kan starte i stillingen.

Tror du, du havde fået lov til at starte i stillingen, hvis ikke det havde været fremme i medierne?

- Det har jeg ikke nogen kommentar til.

Er den negative mediedækning et større problem, end det der er foregået forud for mediedækningen?

- Det har jeg umiddelbart ikke et svar på, tror jeg. Det har jeg ikke rigtig en kommentar til. Jeg forholder mig til det, der står i pressemeddelelsen.

Jeg spørger dig bare lige en gang til: Er det medieomtalen, der er problemet, og ikke forseelsen, der er sket i Ajax, der gør, at du ikke kan starte i jobbet?

- Det har jeg ikke nogen kommentar til.

Daniel Svensson har i mange år været ansat som håndboldekspert hos TV 2 SPORT, og sådan vil det også fortsætte med at være fremover.

Selv fortæller den tidligere håndboldspiller, at han nu skal bruge et par dage på at synke nyheden, og derefter går jobsøgningen i gang. Svensson drømmer om at finde et lignende job i en kommerciel stilling.