Amerikansk fodbold

Historisk dansk NFL-kicker: De vinder hadets kamp

”What’s your deal? (Hvad er der med dig?)” ”Er du allright?” spurgte træner Pete Carroll skeptisk, da han mødte Jim Harbaugh ved midterlinjen den 14. november 2009.

Årsagen var en nærmest uhørt afslutning på en collegekamp, hvor Harbaughs Stanford førte med 21 point over Carrolls USC og alligevel jagtede touchdowns i kampens døende minutter. Episoden ved midterlinjen efter kampens afslutning drages i disse dage frem som et eksempel på to trænere, der absolut ikke bryder sig om hinanden, også selvom de - lidt vagt - hævder det modsatte.

I dag træner Pete Carroll NFL-holdet Seattle Seahawks, som søndag tager imod Jim Harbaughs San Francisco 49’ers i slutspillet, og trænernes indbyrdes rivalisering giver kampen lidt ekstra krydderi. Også for den tidligere danske NFL-stjerne Morten Andersen.

- Det bliver en god kamp. San Francisco og Seattle kan ikke lide hinanden, og det går helt tilbage til college-dagene, hvor Harbaugh blev ved med at score, selv efter at kampen for længst var afgjort ”ran up the score,” som man siger. Der bliver gang i den, vurderer Andersen over for tv2.dk.

Den tidligere NFL-kicker glæder sig i stor stil til søndagens opgør, hvor først Denver Broncos møder New England Patriots og Seattle efterfølgende duellerer mod 49’ers.

- Det er fire virkelig gode mandskaber der er tilbage, og fire hold, som man før sæsonen godt kunne have gisnet om ville ende i slutspillet. Det bør blive to kanonkampe, lyder det fra den USA-bosatte dansker.

Beder man Morten Andersen om at sætte navn på de to deltagere i Super Bowl XLVIII, så vægrer han sig, siger at det er umuligt at forudsige, fortæller at det er knivskarpe mandskaber, men hvis han skal – absolut skal – vælge, så hælder han til Patriots og Seahawks i NFL’s mest eftertragtede kamp.

- Jeg tror at Seattle vinder på grund af den stemning, som tilhængerne laver på deres hjemmebane. Det er en kæmpe fordel, og så er Seattles forsvars fysiske styrke imponerende. Seahawks’ bageste forsvarere er virkelig gode, og de matcher San Franciscos receivere rigtig godt. Det kan blive afgørende, fornemmer Andersen.

Du kan til gengæld fornemme stemningen, som Morten Andersen taler om ved at klikke her.

Seattle Seahawks har kun tabt en kamp på hjemmebane i år, det var til Arizona Cardinals, men klubben vandt til gengæld 29-3 over San Francisco, da de to hold mødtes i Seattle den 15. september. Meget har ændret sig siden da, San Francisco har eksempelvis vundet otte kampe i træk, mens Seahawks’ optimisme bygger på ligaens bedste forsvar krydret med ukuelige fans, som har båret holdet til en imponerende 71-16 score mod netop San Francisco over de seneste to indbyrdes opgør i Seattle.