Amerikansk fodbold

Morten Andersen: Drømmekamp mellem Brady og Manning

For sportsfans bliver søndagens opgør mellem Denver Broncos og New England Patriots – i særdeleshed stjernerne Peyton Manning og Tom Brady - ikke større. På ESPN’s hjemmeside nævnes NFL-duellen på linje med Muhammed Ali mod Joe Frazier, golfsportens Arnold Palmer mod Jack Nicklaus eller NBA’s Larry Bird mod Earvin ”Magic” Johnson.  

Og også for det danske NFL-ikon, Morten Andersen, har kampen mellem to af NFL’s bedste quarterbacks siden årtusindskiftet noget helt specielt over sig.

”Det er en drømmekamp med Manning mod Brady,” slår Andersen fast over for tv2.dk.

Vinderen af opgøret sikrer sig plads i Super Bowl XLVIII, som spilles søndag den 2. februar, og selvom det nærmest er umuligt at forudsige udfaldet af weekendens slutspilsbrag, så hælder Andersen til en finale med deltagelse af Patriots.

”Brady har vundet størstedelen af opgørene mod Manning (10 ud af 14 red.), og Patriots har Mannings ’number,’ som man siger (Patriots har kigget Manning ud red.). Det er imponerende hvor gode New England er år efter år. En stor præstation af træner Bill Belichick,” lyder det fra Andersen.

Denvers hjemmebane skræmmer

Men der er også advarselslamper for et Patriots-mandskab, som har spillet et væld af tætte kampe sæsonen igennem.

”Patriots spiller på udebane, og det er en kæmpe fordel at spille hjemme i slutspillet. New England skal ud at flyve, og så spille i den tynde luft i Denver. Det er aldrig nemt,” advarer Andersen.

”Alligevel så tror jeg, at New England vinder en tæt, tæt kamp, men det kan meget vel blive afgjort af en kicker i en kamp der ligger og svinger inden for 1-3 point,” lyder danskerens spådom.

Bliver kampen afgjort af en kicker, så kan New England søge trøst i statistikken. Patriots’ Stephen Gostkowski var nemlig grundspillets mest scorende med 38 succesfulde field goals ud af 41 forsøg. Denver kan til gengæld glæde sig over, at have kickeren som står bag ligaens længste spark nogensinde i folden. Netop på hjemmebanen i Denver ramte Matt Prater i december et spark fra 64 yards. (Se det fantastiske spark her)

Rekorden på 63-yards var 43 år gammel og oprindeligt sat af Tom Dempsey. Morten Andersen selv sparkede i 1991 et 60 yard NFL-field goal, ramte fra 63 yards i college, afgjorde en NFC-finale i 1998-sæsonen og har stadig rekorden for flest NFL-point nogensinde. Men det er anden snak. Mere præcist en snak for Hall of Fame-komitéen, som i disse uger diskuterer danskerens kandidatur til den allermest eksklusive NFL-cirkel. Indtil beslutningen træffes kan football-fans glæde sig over to klassekampe søndag. I weekendens andet opgør tager Seattle Seahawks imod ærkerivalerne fra San Francisco 49’ers.