Amerikansk fodbold

Morten Andersen efter kicker-kritik: Vi ER vigtige

På lørdag – dagen før Super Bowl – løftes sløret for, hvem der får en plads blandt historiens bedste NFL-spillere i Hall of Fame.

Blandt kandidaterne er danske Morten Andersen, der stoppede sin karriere i 2008 med et hav af rekorder på cv'et - bl.a. som den spiller, der har scoret flest point i NFL nogensinde.

På trods af det er det dog ikke alle, der mener, at hverken Morten Andersen eller kickere i det hele taget hører til i sportens fineste selskab.

- Jeg synes, det er svært at give en kicker plads i Hall of Fame, når de kun er på banen fem-seks gange i løbet af en kamp, lyder det fra én af kritikerne, den tidligere cornerback og safety Rod Woodson, der selv blevet optaget i Hall of Fame i 2009, ifølge nfl.com.

Morten Andersen vil ikke vurdere sine egne chancer for at blive optaget - det er op til andre, siger han - men han er ikke i tvivl om, at der bør være plads til kickere i Hall of Fame.

- Man skal vurdere kandidaterne på baggrund af, hvor de står historisk, og hvor deres præstationer falder sammenlignet med andre i deres æra. Har spillerne haft en meningsfuld indflydelse på spillet? Har de revolutioneret måden, football spilles på?

- Det gjorde Jan Stenerud (den foreløbigt eneste deciderede kicker i Hall of Fame, red.). Han var en af de første soccer-style kickers og hævede kicker-positionen op på et andet niveau. Det er vi andre fulgt i kølvandet på, og den udvikling har været med til at gøre kicker-positionen mere meningsfuld.

- Kickere nu til dags er utrolig præcise, og uden at have tallene foran mig vil jeg skyde på, at en tredjedel af kampene bliver afgjort af kickere, så positionen er virkelig vigtig.

- I forhold til mig eget kandidatur er det op til andre at tage stilling, men det eneste, man kan sige, er: Kig på tallene, kig på fakta, siger Morten Andersen til tv2.dk.

Morten Andersen er blandt 15 finalister, hvoraf fire til syv ender med at blive optaget i denne omgang. Det er et panel på 46 journalister fra USA, der bestemmer, hvem der slipper igennem nåleøjet.