Amerikansk fodbold

Kommende NFL-spiller springer ud som homoseksuel

Sidste år fik både den amerikanske basketball-liga, NBA, samt fodboldligaen, MLS, deres første åbent erklærede homoseksuelle spillere. Og nu tyder meget på, at også NFL snart kan sige velkommen til den første homoseksuelle spiller i ligaens historie.

Det er college-spilleren fra University of Missouri Michael Sam, der netop har erklæret sig som homoseksuel i en verden, hvor hårde tacklinger og macho-attitude er hverdag.

- Jeg er en stolt homoseksuel mand, siger Michael Sam ifølge AP.

Den 116 kg. tunge forsvarspiller fra University of Missouri er til maj en del af den såkaldte draft, hvor holdene fra NFL vælger spillere fra de forskellige college-hold. For Michael Sam har beslutningen om at stå frem og måske blive den første erklærede homoseksuelle spiller i NFL ikke været let.

- Det er en stor ting. Der er ingen, der har gjort det før. Så for mig er det en noget nervøs proces, men jeg ved, hvad jeg vil være. Jeg vil spille i NFL, siger Michael Sam.

NFL-organisation og træner støtter op

I organisationen bag NFL modtages meldingen om, at en homoseksuel spiller er på vej til ligaen positivt.

- Vi beundrer Michael Sams ærlighed og mod. Michael er en fodboldspiller. Og alle spillere med evner og vilje kan få succes i NFL, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Også Michael Sams træner fra University of Missouri bakker op om den udmelding, som han og holdkammeraterne har kendt siden august 2013.

- Michael er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at have respekt for andre. Han har lært en masse mennesker her på holdet, at det er ligegyldigt, hvad din baggrund eller din seksuelle orientering er. Vi er alle på samme hold, og vi alle støtter hinanden, siger Gary Pinkel.

Dette års NFL-draft foregår i New York fra den 8. til den 10. maj, og her afgøres det, om Michael Sam skal være NFL-historien’s første åbent erklærede homoseksulle spiller.