Amerikansk fodbold

Ny 49ers-skandale: Stjerne arresteret for bombetrussel

I den forgangne sæson var NFL-holdet San Fransisco 49ers med et knebent nederlag i NFC-finalen meget tæt på at nå Super Bowl.

Men siden er det gået ned ad bakke for holdet fra den amerikanske vestkyst.

I sidste uge kom holdets quarterback Colin Kaepernick under mistanke for et seksuelt overgreb. Og nu er det så linebackeren Aldon Smiths tur til at komme i overskrifterne.

24-årige Aldon Smith skulle ifølge den amerikanske avis USA Today være blevet arresteret efter en falsk bombetrussel i Los Angeles’ internationale lufthavn søndag.

Ifølge avisen beretter Los Angeles’ politi, at Aldon Smith blev udvalgt til en ”sekundær screening” af sikkerhedspersonalet i lufthavnen. Det gjorde Smith aggressiv og usamarbejdsvillig og førte til, at 49ers-spilleren proklamerede, at han var i besiddelse af en bombe.

Derfor blev politiet tilkaldt, og da Aldon Smith fortsatte med at være usamarbejdsvillig blev han tilbageholdt.

San Fransisco 49ers general manager Trent Baalke er langt fra tilfreds med episoden.

- Vi er skuffede over at høre om dagens (i går, red.) episode, hvor Aldon Smith var involveret. Da det er et juridisk spørgsmål, og vi stadig er i gang med at indsamle relevant data, har vi ingen yderligere kommentarer, siger Trent Baalke ifølge USA Today.

Det er langt fra første gang, at Aldon Smith har problemer uden for banen. I september 2013 var han arresteret for mistanke om besiddelse af hash. Og i 2012 var han tilbageholdt for mistanke om spirituskørsel.

I september 2012 tog Smith orlov fra 49ers for at søge behandling for sit stofmisbrug. Han var dog tilbage i uge ti og spillede resten af sæsonen.