Amerikansk fodbold

Vild NFL-rekord er kommet i farezonen

Denver Broncos quarterback Peyton Manning slog i nat sit gamle hold Indianapolis Colts, det eneste hold han aldrig tidligere havde slået, og dermed blev han den blot anden quarterback, der har slået samtlige 32 hold i NFL. Det er kun profilen Brett Favre, der stoppede i 2010, der også har slået alle hold i NFL. Og netop Brett Favre må nok indse, at Peyton Manning for alvor er efter hans prestigefyldte rekord for at have kastet flest touchdowns i historien.

Favre kastede i 20 sæsoner imponerende 508 touchdowns, men Peyton Manning er med tre touchdowns i nat mod Colts oppe på 494 touchdowns, og kun en skade ser ud til at kunne forhindre ham i at slå Favres rekord i år, da Manning aldrig har lavet mindre end 26 touchdowns i en sæson – på nær i 2011, hvor han sad ude hele sæsonen med en nakkeskade.

38-årige Peyton Manning er i sin 17. sæson og har dermed udsigt til at nå de 508 touchdowns en del hurtigere en Favre, og umiddelbart er der kun en, der vil kunne forhindre Manning i at beholde rekorden mange år frem i tiden. Det er Drew Brees fra New Orleans Saints, der har kastet 364 touchdowns. 35-årige Brees han i år sagt, at han håber, at spille til han bliver 45 år, og det virker usandsynligt, at Peyton Manning, der tidligere har haft en karrieretruende nakkeskade, kan blive ved i så mange år. Og Brees er måske den helt rigtige til at gå i fodsporerne på Favre og Manning, for han kan også blive medlem i klubben af quarterbacks, der har slået alle hold. Det sker i sæsonens uge 12, hvor Saints møder Baltimore Ravens, det eneste hold Brees aldrig har slået.