Amerikansk fodbold

Top 3 Super Bowl-skandaler: Bryst-ups, fuckfinger og streaker

Super Bowl venter i morgen nat, så vi har har samlet de tre største Super Bowl-skandaler - og ja, Janet Jackson ligger nummer 1.

Det er formentlig de færreste, der omgående kan huske, hvem der mødtes i Super Bowl-finalen i 2004. Men størstedelen kan formentlig huske 'halftime'-showet, hvis de får dette stikord: Janet Jackson. 

Det er selvfølgelig det berømte - eller i USA berygtede - bryst-ups, som Janet Jackson og Justin Timberlake leverede under deres fælles show i pausen af kampen mellem Panthers og Patriots. Sagen blev døbt 'Nipplegate' i USA, og dens efterspil var så langt og amerikansk, at de færreste dårligt kan huske andet end halttime-showet fra det års Super Bowl.

Dén episode tager en naturligvis førsteplads over skandaler i Super Bowl. 

1. Janet Jackson

2. Berygtet streaker stjal showet

Britiske Mark Roberts har lavet sig en meget speciel men dog bemærkelsesværdig karriere. Han er streaker, og han er god til det. På trods af en høj sikkerhed til sportsbegivenheder, er det lykkedes ham at løbe nøgen rundt foran kameraerne til flere store begivenheder. I 2003 lykkedes det ham at komme ind på stadion i San Diego under Super Bowl. Amerikansk TV nåede at skifte til andre kameraer, da han løb ind på banen, men TV 2 havde eget kamera på plads, så derfor kan det ses i klippet herunder.

3. En fuckfinger ud til amerikanerne

Der findes mange skandaler og historier fra NFL. Som dengang Christina Aquilera glemte teksten til nationalmelodien, eller da lyset gik på stadion i 2013. Men nummer tre her på listen her bliver dengang sangerinden M.I.A. sendte en fuckfinger ud til TV-seerne. Det var under et halftime-show sammen med Madonna i 2012. På trods af, at showet bliver sendt med en lille forsinkelse, så overså producerne tilsyneladende fingeren, for den blev i hvert fald ikke klippet ud. 

Det kom til at koste hende adskillelige millioner kroner i erstatning. Men så fik hun tilgengæld også en masse omtale. Om det så var det værd, må hun selv svare på.