Donald Trump

200 NFL-spillere laver stor protest mod Donald Trump

Søndagens kampe i NFL bød på mange protester mod USA's præsident, Donald Trump, der har kritiseret spillere.

Donald Trumps udtalelser om sportsudøvere, der nægter at stå op under afspilningen af den amerikanske nationalhymne, "The Star-Spangled Banner", har vakt furore i den amerikanske sportsverden.

Det fik USA's præsident at mærke søndag, hvor der traditionen tro bliver spillet mange kampe i NFL, ligaen i amerikansk fodbold.

Ifølge nyhedsbureauet AP valgte omkring 200 NFL-spillere søndag at knæle under nationalhymnen i forbindelse med kampe.

En racedebat begyndte for et års tid siden, da NFL-quarterbacken Colin Kaepernick blev siddende under nationalhymnen for at demonstrere sin utilfredshed med racemæssig ulighed i samfundet og politivold over for sorte i USA.

Donald Trump tordnede for få dage siden mod dem, der siden har støttet protesten.

- Ville I ikke elske at se, hvis en af ejerne af en NFL-klub, når en af hans spillere udviser manglende respekt for det amerikanske flag, gik ud og sagde: Få den "son of a bitch" (søn af en kælling, red.) af banen, ud med ham, han er fyret.

- Det bliver en af ejerne nødt til. De bliver nødt til at fyre dem, der ikke viser respekt for flaget og nationalsangen. Ejeren ved det måske ikke, men han ville blive den mest populære i landet, hvis han gjorde det, sagde Donald Trump.

Blandt andre spillere fra Baltimore Ravens, Jacksonville Jaguars, Philadelphia Eagles og Miami Dolphins deltog i søndagens protester.

Endnu flere spillere vil muligvis tilslutte sig protesten, når der senere søndag dansk tid går flere kampe i gang i NFL.

NFL-holdet Pittsburgh Steelers valgte søndag en anden løsning før holdets kamp ude mod Chicago Bears.

Pittsburgh-spillerne kom først på banen, efter at nationalhymnen var blevet afspillet.

På Wembley Stadium i London, hvor kampen mellem Baltimore Ravens og Jacksonville Jaguars blev spillet, valgte mange spillere at holde hinanden i armene, og nogle knælede også under afspilningen af "The Star-Spangled Banner".

Også flere klubejere har involveret sig i sagen.

I London valgte Jacksonville Jaguars' ejer, Shad Khan, at stå arm i arm med sine spillere.

Tidligere søndag var New England Patriots' ejer, Robert Kraft, på Twitter ude med riven efter Donald Trump. De to regnes ellers som venner.

- Jeg er dybt skuffet over tonen i kommentarerne fra præsidenten fredag, skriver Robert Kraft, der endvidere meddeler, at han støtter spilleres ret til at demonstrere på fredfyldt vis.