Amerikansk fodbold

Hele fire gange gjorde han noget, der er sværere end rent faktisk at score

Chicago Bears-kickeren Cody Parkey ramte stolpe ud fire gange mod Detroit Lions. Alligevel vandt Bears kampen.

Det er sjældent, at en kicker i den amerikanske fodboldliga, NFL, rammer stolpen.

Ikke desto mindre skete det hele fire gange i en og samme kamp for Chicago Bears-kickeren Cody Parkey. Og alle fire gange var det stolpe ud.

Mod Detroit Lions søndag ramte han først højre stolpe og dernæst venstre stolpe på to ekstrapoint, inden højre stolpe stod i vejen for to field goals fra henholdsvis 41 og 34 yards.

- Jeg tror ikke, at jeg har ramt stolperne fire gange i hele mit liv, og jeg har sparket i næsten 15 år. Så det er nærmest komisk, sagde Cody Parkey ifølge ESPN efter kampen.

Han var dog tydeligt frustreret. Han er den første Bears-kicker til at misse to ekstrapoint i en kamp siden 1980.

- Selvfølgelig er trænerne frustrerede, men hvem er mere frustreret end mig? Det er mit job. Det er, hvad jeg skal gøre, og jeg brænder derude, sagde Parkey videre.

- Jeg bliver bare nødt til at tro på det, jeg gør. Jeg skød bolden ned i midten i dag, og hver gang jeg gjorde det, røg den mod højre. Vinden spillede mig et puds. Men jeg skal gøre det bedre end det. Det er derfor, jeg er her.

Træner freder løntung Parkey

Cody Parkey var en dyr herre for Bears før sæsonen. Den tidligere Eagles-, Browns- og Dolphins-kicker skrev under på en fireårig kontrakt med Chicago, der garanterede ham ni millioner dollars.

I år tjener han 5,5 millioner dollars, og han er også garanteret sin grundløn på 2,750 millioner dollars for næste sæson.

Efter kampen udelukkede Chicago Bears-træner Matt Nagy, at han havde tænkt sig at straffe Parkey med en plads på bænken for hans afbrændere.

- Det er bestemt ikke morsomt, men vi er nødt til at have tiltro til ham, og jeg ved, at han vil komme stærkt tilbage og score, lød det fra Matt Nagy ifølge ESPN.

- Det er bare en af de dage, og dem har vi alle. Spørgsmålet er, hvor du kommer tilbage fra dem.

Cody Parkey kan finde en ringe trøst i, at han ikke er den eneste kicker, der har misset to ekstrapoint og to field goals i en kamp i denne sæson. Cleveland Browns' Zane Gonzalez gjorde det samme 16. september.

Chicago Bears vandt trods Parkeys fire stolpeskud 34-22 over Detroit Lions.