Amerikansk fodbold

New Orleans Saints slår NFL's mesterhold på hjemmebane

Philadelphia Eagles taber ude til New Orleans Saints, som ellers var bagud med 14 point.

New Orleans Saints er klar til finalen i NFC Conference i NFL efter et stort comeback i søndagens hjemmebanekamp mod Philadelphia Eagles.

Favoritterne fra Saints kunne slet ikke finde rytmen i første quarter, hvor de forsvarende Super Bowl-mestre fra Philadelphia bragte sig foran med 14-0.

På de første to angreb scorede Eagles to touchdowns. Først kastede quarterback Nick Foles en målgivende aflevering til Jordan Matthews, og derefter løb Foles selv den næste touchdown ind.

Hans kollega hos Saints, Drew Brees, fik derimod en elendig start, da hans første kast endte i hænderne på en modstander.

Men så vågnede den 39-årige veteran op, og samtidig strammede Saints sit forsvarsspil.

Spænding til det sidste

På to touchdown-kast fra Drew Brees og to field goals lykkedes det holdet at indhente føringen og vinde kampen med 20-14.

Men der var spænding til det sidste. Eagles erobrede i fjerde og sidste quarter bolden med cirka tre minutter tilbage på kampuret.

Holdet havde brug for et touchdown for at vinde, og Eagles kom dybt ned i Saints' zone. Men fra 27 yards gled en pasning fra Nick Foles mellem hænderne på Alshon Jeffery og endte i favnen hos hjemmeholdets Marshon Lattimore.

Nederlaget til Eagles betyder, at man fortsat skal tilbage til 2005 for at finde et hold, New England Patriots, som formåede at vinde Super Bowl to år i træk.

I NFC-finalen møder New Orleans Saints næste søndag hjemme Los Angeles Rams.

Det er første gang siden 2010, at Saints når så langt. Dengang gik holdet hele vejen og endte med at vinde Super Bowl.

I den anden konference, AFL, mødes Kansas City Chiefs og New England Patriots.

Vinderne af de to kampe kommer i Super Bowl, der i år spilles i Atlanta, Georgia.