Amerikansk fodbold

Super Bowl-mestre vælger dansker i NFL-draften: - Det havde jeg ikke regnet med

Danske Hjalte Froholdt kan kalde sig NFL-spiller.

Danske Hjalte Froholdt blev lørdag valgt af de forsvarende Super Bowl-vindere fra New England Patriots i NFL-draften.

Den 22-årige fynbo blev valgt i fjerde runde af dette års draft med valg nummer 118.

- Det er fantastisk. Der er ikke ord, der kan forklare, hvordan jeg har det lige nu. Jeg prøver bare at komme igennem det uden at græde mere. Det er en fest nu, min familie og venner er her. Det er en god dag, fortæller Hjalte Froholdt til TV 3 SPORT.

Dermed kan Hjalte Froholdt se frem til at skulle spille sammen med superstjernen Tom Brady, der af mange anses som den bedste amerkanske fodboldspiller i historien.

Tom Brady førte ligeledes New England Patriots frem til sejr i dette års Super Bowl tilbage i januar. Det var Tom Bradys sjete Super Bowl-sejr.

- At få en mulighed for at få lov til at spille foran Brady et par år, inden han hænger skoene op, bliver fantastisk, fortæller Froholdt til TV 2 Sport.

Ingen garanti for spilletid med det samme

Ifølge journalisten Ben Volin, som følger New England Patriots tæt, så kan de danske NFL-fans godt væbne sig med lidt tålmodighed. Han forventer nemlig ikke, at Hjalte Forholdt kommer til at gå direkte ind og tage en startplads på det stjernespækkede mandskab.

- Det er et interessant valg. Det er ikke der, New England har det største behov. Der er en del gode spillere på de pladser i forvejen. Hjalte kommer til at bidrage med dybde til linjen, men jeg tror ikke, han nødvendigvis kommer til at spille med det samme. Men der er ikke mange steder, han kan lære mere end hos New England, fortæller Ben Volin, der som journalist følger New England Patriots tæt, til TV 3 Sport.

Han er den bare anden dansker i historien, der draftes til NFL. Kickeren Morten Andersen fra Struer var den første. Han blev valgt af New Orleans Saints i 1982 og fortsatte karrieren helt frem til 2007. Senere blev han indlemmet i legendernes Pro Football Hall of Fame.

NFL-draften er en årlig begivenhed, hvor de 32 NFL-hold skiftes til at håndplukke de bedste spillere fra de amerikanske universiteter.

Gennem nåleøjet

I alt slipper 254 spillere gennem det snævre nåleøje til NFL-holdene i årets draft. Men selv om det er forbundet med stor prestige at blive valgt i draften, er der ingen garantier for at være på et hold, når den regulære sæson begynder i september.

Froholdt, der er 195 centimeter høj og vejer 139 kilo, var på forhånd spået gode chancer for at blive valgt i draften på baggrund af sine præstationer de seneste fire år hos University of Arkansas.

Danskeren startede sin college-tid som defensiv spiller, men skiftede senere til den offensive linje, hvor han kan indtage flere forskellige positioner. Hans primære opgaver er at beskytte holdets quarterback og bane vejen for runningbacken.

Op til draften har svendborgenseren trænet intensivt i Los Angeles. I februar viste han sig frem ved den såkaldte Scouting Combine, hvor spillerne ud over at blive målt og vejet bliver testet i forskellige øvelser af NFL-trænere.

Med Froholdts indtog er to danskere nu ansat af NFL-klubber. I februar skrev Florida-holdet Tampa Bay Buccaneers kontrakt med kickeren Phillip Andersen, som senest spillede for Berlin Rebels i Tyskland.

Andreas Knappe var også at finde på et NFL-hold, indtil han i midten af april blev fritstillet af Denver Broncos. Ligesom Froholdt spiller Knappe på den offensive linje, og han leder i øjeblikket efter et nyt hold.

Hverken Phillip Andersen eller Andreas Knappe blev valgt gennem NFL-draften, og begge har deres officielle NFL-debut til gode.