NFL-quarterbacken Andrew Luck indstiller karrieren

16x9
Andrew Luck under kampen mod New York Giants i december 2018. Foto: Andy Lyons / Ritzau Scanpix

Indianapolis Colts' startende quarterback har været plaget af mange skader gennem sin karriere, og han døjede også med en ankelskade inden sit stop.

Indianapolis Colts' startende quarterback, Andrew Luck, indstiller karrieren efter syv sæsoner.

Det meddeler Luck selv på en pressekonference natten til søndag dansk tid, efter at journalist Adam Schefter fra det amerikanske sportsmedie ESPN afslørede nyheden på Twitter tidligere på aftenen.

- Jeg følte mig fanget, og den eneste vej ud var at stoppe med at spille amerikansk fodbold, siger Luck på pressekonferencen ifølge ESPN.

- Jeg har ikke kunnet leve det liv, jeg ville. Det har fjernet min glæde ved spillet, siger en tydeligt rørt Andrew Luck.

Udmeldingen kommer få uger før, at sæsonen i den nordamerikanske fodboldliga, NFL, begynder.

Blev draftet som den første i 2012

Andrew Luck, der tidligere var en af sportens største talenter, har igennem sin karriere kæmpet med langvarige skader, der blandt andet holdt ham ude i hele sæsonen i 2017.

Inden sit pludselige karrierestop døjede den 29-årige quarterback med en ankelskade, der har holdt ham ude af Colts' testkampe forud for den kommende sæson.

Amerikaneren havde tre år tilbage af sin kontrakt med Colts og kunne have indkasseret det, der svarer til cirka 430 millioner kroner, hvis han havde spillet alle år.

Luck blev valgt som den første af alle spillere i 2012-udgaven af NFL-draften, hvor de bedste spillere fra de amerikanske universiteter bliver valgt til NFL, og var på daværende tidspunkt anset som et af de største quarterback-talenter nogensinde.

En Colts-fan holder et skilt op efter Adam Schefters tweet.
En Colts-fan holder et skilt op efter Adam Schefters tweet. Foto: Bobby Ellis / Ritzau Scanpix

I Colts havde han med det samme store sko at udfylde. Kort før Lucks ankomst til holdet fra Indianapolis havde quarterback-legenden Peyton Manning forladt holdet.

Men Luck skuffede ikke og førte i sine første tre sæsoner holdet frem til slutspillet.

Fire udtagelser til NFL's All Star-kamp

Efter at have misset 2017 med en skade gjorde Luck sidste år comeback, og med flere gode præstationer lignede det, at han var tilbage i god form. Igen førte han Colts til en slutspilsdeltagelse.

Andrew Luck blev fire gange i sin karriere udtaget til Pro Bowl, NFL's All Star-kamp.

I stedet for Andrew Luck står Jacoby Brissett nu til at blive Colts' startende quarterback.

Holdet spiller sin første kamp i den kommende NFL-sæson ude mod Los Angeles Chargers 8. september.