Amerikansk fodbold

Green Bay åbner NFL-sæsonen med sejr i Chicago

En stærk defensiv sikrer Green Bay Packers en sejr på udebane mod Chicago Bears i NFL-sæsonens første kamp.

Den forgangne NFL-sæson sluttede i februar med den mest pointfattige Super Bowl i historien, og natten til fredag dansk tid blev den nye sæson indledt med endnu en lavtscorende kamp.

Ude mod Chicago Bears åbnede Green Bay Packers med en sejr på 10-3.

Selv om Green Bay råder over en af ligaens bedste quarterbacks i Aaron Rodgers, skal sejren primært tilskrives stærkt forsvarsspil.

- Det var sjovt at være vidne til. Det er længe siden, jeg har set sådan en præstation, siger Rodgers ifølge nyhedsbureauet AP om forsvaret.

- Vi gjorde ikke forsvaret mange tjenester med vores præstation i angrebet. Men hver gang, vi havde brug for, at forsvaret skulle stoppe dem, leverede de store præstationer.

Chicago Bears gik ind til det ældgamle rivalopgør i divisionen NFC North som favorit på hjemmebane. I sidste sæson vandt Chicago 12 af 16 kampe i grundspillet, men blev slået af Philadelphia Eagles i første runde af slutspillet.

Med Mitchell Trubisky som startende quarterback på tredje år var håbet, at han kunne tage næste skridt og føre holdet hele vejen til Super Bowl.

At dømme efter første kamp er der dog stadig lang vej.

25-årige Trubisky ramte på 26 af 45 kast for 228 yards. Han scorede ingen touchdowns, og i fjerde quarter kastede han i stedet en kostbar interception, der blev grebet af Green Bays Adrian Amos i endzone.

- Tre point er latterligt, siger Chicagos cheftræner, Matt Nagy.

Trubisky mener ikke, at Chicago-angrebet fandt rytme i angrebsspillet.

- Vi satte os selv i nogle vanskelige situationer og skød os selv i foden, lyder analysen fra Mitchell Trubisky.

Kampens eneste touchdown blev grebet af tight end Jimmy Graham på et kast fra Aaron Rodgers i anden quarter.

Søndag og mandag amerikansk tid spilles de resterende kampe i første runde. Blandt andet mødes New England Patriots og Pittsburgh Steelers, der deler rekorden for flest Super Bowl-sejre med seks styk.