Amerikansk fodbold

Ny ballade med NFL-stjerne - truede med at slå holdchef i hovedet

Problemerne fortsætter for en af ligaens bedste spillere. Det forlyder dog, at han spiller holdets første kamp i sæsonen.

NFL-stjernen Antonio Brown har haft en omtumlet opstart hos sit nye hold, Oakland Raiders, som han skiftede til på en kæmpe kontrakt før denne sæson.

Og efter endnu en skandalesag spekulerer amerikanske sportsmedier nu i, om holdet har fortrudt sin investering i spilleren, der ellers er en af ligaens bedste på sin position.

Vel at mærke før holdet har spillet sin første kamp.

Den seneste episode udspillede sig onsdag, da Brown på træningsbanen endte i et højrøstet sammenstød med holdets general manager, Mike Mayock. Det rapporterer adskillige medier på baggrund af vidner, der overværede episoden.

En journalist fra The Athletic rapporterer, at holdkammerater var nødt til at adskille de to og holde Antonio Brown tilbage. Ifølge NFL Network kom det ikke til et fysisk sammenstød, men Brown skal have råbt til holdchefen, at han ville slå ham i ansigtet.

Brokkede sig over bøde

Forud for den ophidsede situation havde Brown delt et billede på det sociale medie Instagram, hvor han fremviste og gav udtryk for sin utilfredshed med en bøde, han har fået af holdet for at misse flere træninger og dele af træningslejren op til sæsonen.

Af billedet fremgår det, at han sammenlagt er blevet tildelt bøder for knap 54.000 dollar, svarende til godt 360.000 kroner, for sine udeblivelser.

Ifølge de amerikanske medier var det en diskussion om netop bøden, der udløste onsdagens konfrontation.

Efter at have truet med at slå holdchefen i hovedet, sparkede stjernespilleren ifølge vidnerne hårdt til en bold og sagde, at holdchefen da også "bare kunne give ham en bøde for dét".

Sat på skadeslisten

Under opstarten til den nye sæson har Antonio Brown, der spiller positionen som wide receiver, glimret ved sit fravær på træningsbanen.

Først måtte han sidde ude med voldsomme forfrysninger under fødderne efter et uheld i et iskammer. Dernæst forlod han flere træninger i protest over nye hjelmregler i ligaen, der forbød ham at bruge den hjelmtype, han foretrækker.

Efter den nye episode har holdet placeret Brown på skadeslisten forud for sæsonens første kamp mandag aften. Men fraværsårsagen står angivet som "ikke-skadesrelateret" og "forseelse".

Det forlyder dog, at det er planen, at man skal spille alligevel mandag, siger cheftræner John Gruden ifølge NFL.com.

- Antonio Brown er ikke i bygningen i dag. Han kommer ikke til træning. Jeg har ikke mere information til jer i øjeblikket, og når jeg har det, og det er passende, skal I nok få det. Det lover jeg, fortalte Mike Mayock til pressen torsdag.

Ifølge de amerikanske sportsmedier overvejer holdet i øjeblikket, hvad de skal stille op, herunder at suspendere superstjernen.

Kan spare 200 millioner

Et vigtigt aspekt i den sammenhæng er den kontrakt, som Brown underskrev, da han skiftede til Oakland Raiders før sæsonen.

Den sikrede ham 30 millioner dollar i garanterede penge, cirka 200 millioner kroner, men på grund af klausuler kan holdet vælge at frasige sig udbetalingen, hvis spilleren bliver suspenderet.

Endvidere skriver flere medier, at hvis holdet suspenderer Brown, uden at han har spillet en kamp, kan holdet senere fyre ham og komme helt ud af kontrakten uden at skulle betale ham kompensation.

Hverken Raiders eller Brown har udtalt sig om spekulationerne, mens spillerens agent, Drew Rosenhaus, siger til mediet Pro Football Talk, at han arbejder på at udrede situationen.

- Jeg vil gerne have, at han opfylder sin kontrakt med Raiders, spiller i år og har en god sæson. Jeg tror stadig, at det er muligt, siger agenten.