Amerikansk fodbold

NFL sender hardhitter i skammekrogen med historisk straf

Vontaze Burfict (Oakland Raiders) har fået den længste karantæne nogensinde for en forseelse på banen. Christian Petersen / Ritzau Scanpix

Oakland Raiders' linebacker Vontaze Burfict er blevet suspenderet for resten af sæsonen af NFL.

NFL-klubben Oakland Raiders må undvære en af sine forsvarskaptajner i kampen om at nå frem til slutspillet.

Linebackeren Vontaze Burfict er nemlig blevet straffet med en karantæne for resten af sæsonen, efter at han søndag nedlagde Indianapolis Colts' Jack Doyle på ulovlig vis.

Det skriver nfl.com, som oplyser, at det er den længste karantæne for en forseelse begået på banen i ligaens historie.

Den hidtil hårdeste straf blev ifølge ESPN givet til Tennessee Titans' Albert Haynesworth, der i 2006 blev sat fem kampe i skammekrogen for at træde på Dallas Cowboys' Andre Gurodes hoved.

Burfict hamrede sin hjelm ind i Doyles, mens Colts-spilleren sad på jorden og forsøgte at gribe en bold fra quarterbacken i kampen, som Raiders vandt 31-24.

Forseelsen søndag og den efterfølgende straf skal ses i lyset af, at ligaen i en årrække har fået større fokus på hovedskader og eftervirkningerne.

Samtidig har Burfict en historik, der ikke taler til hans fordel. Den 29-årige hardhitter blev suspenderet af ligaen i både 2016 og 2017 på grund af farligt spil, og de gentagne regelbrud skærper straffen.

I løbet af sin karriere har han fået bøder for mere end fire millioner dollar for sin opførsel på banen. Det svarer i den nuværende kurs til mere end 27 millioner kroner.

29-årige Vontaze Burfict tilbragte karrieren i Cincinnati Bengals, indtil han i foråret underskrev en kontrakt på et år og fem millioner dollar - 34 millioner kroner.

Han har nu tre dage til at appellere karantænedommen.