Amerikansk fodbold

NFL-spiller får lang udelukkelse - brugte hjelm 'som våben'

Cleveland Browns' Myles Garrett slår Pittsburgh Steelers quarterback Mason Rudolph. Jason Miller / Ritzau Scanpix

I alt tre spillere straffes for et slagsmål i NFL-kampen mellem Cleveland Browns og Pittsburgh Steelers natten til fredag.

Den amerikanske fodboldspiller Myles Garrett er suspenderet uden løn på ubestemt tid - og som minimum resten af sæsonen.

Det sker, fordi Cleveland Browns-stjernen angreb en modspiller med spillerens egen hjelm i kampen mod Pittsburgh Steelers natten til fredag.

Det skriver National Football League, NFL, i en meddelelse fredag aften.

- Garrett udviste unødvendig hårdhed og usportslig opførsel i henhold til reglerne, ligesom han sloges ved at fjerne hjelmen på sin modstander og bruge den som våben, lyder det.

Myles Garrett får desuden en bøde og skal stå skoleret på NFL-kommissærernes kontor, inden det kommer på tale, at han tidligst ved starten af næste sæson kan komme i kamp igen.

Senere fredag aften skriver EPSN.com, at Garrett har anket dommen.

Jeg begik en fejl, og jeg mistede hovedet

Myles Garrett

Også Pittsburgh Steelers Maurkice Pouncey skal afsone karantæne efter slåskampen, der udfoldede sig mod slutningen af den allerede afgjorte kamp. Han slipper med tre spilledage for slag og spark mod Garrett.

Endelig får Browns' Larry Ogunjobi én dag i skyggen. Ingen af spillerne modtager løn i karantæneperioden.

Klubberne Cleveland Browns og Pittsburgh Steelers får desuden en bøde på 250.000 dollars (1.690.440 danske kroner, red.).

Undskylder episoden

Slåskampen udviklede sig, da Myles Garrett tacklede modstanderholdets quarterback Mason Rudolph med otte sekunder tilbage af Thursday Night Football-opgøret.

Tacklingen, der førte til tumult i nattens opgør.

Under stor tumult endte Garrett med at flå Rudolps hjelm af.

Efterfølgende valgte Garrett altså at bruge hjelmen til at slå Rudolph i hovedet, hvilket satte gang i et større slagsmål nede i Steelers’ målzone.

Cleveland Browns' Myles Garrett slår Pittsburgh Steelers quarterback Mason Rudolph.
Myles Garrett forlader banen, da han blev udvist.

Myles Garrett beklagede efterfølgende episoden, der selvsagt førte til en udvisning.

- Jeg skulle aldrig være nået til det punkt. Den er på mig. Jeg begik en fejl, og jeg mistede hovedet. Det kommer til at skade holdet, sagde Myles Garrett.

Fredag aften fulgte NFL-stjernen så op med flere undskyldninger - blandt andet til sin modspiller.

- Jeg vil undskylde til Mason Rudolph, mine holdkammerater, hele vores organisation, vores fans og til NFL, lyder det blandt andet.