Amerikansk fodbold

Dansk kæmpe får 'surrealistisk' NFL-kontrakt: - Jeg har ikke forstået det

Danmark har nu to spillere i NFL, efter den offensive linjemand Steven Nielsen har fået en kontrakt på plads med Jacksonville Jaguars.

- Det er helt vildt. Jeg er ikke sikker på, jeg har forstået det endnu.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra danske Steven Nielsen, der har kæmpet sig igennem ét af sportverdens snævreste nåleøjne og nu kan kalde sig NFL-spiller.

Den 23-årige dansker fra Amager skrev natten til søndag dansk tid under på en kontrakt med Jacksonville Jaguars, hvor den 203 centimeter høje og 140 kilo tunge dansker nu får chancen for at vise sit værd.

- Jeg er selvfølgelig super stolt. Det føles surrealistisk, forklarer Steven Nielsen, der lige har færdiggjort sin collegeuddannelse på Eastern Michigan til TV 2 SPORT.

- Jeg var mega glad, da jeg fik opringningen fra Jaguars, og det tror jeg da også, de kunne høre i den anden ende af opkaldet.

Netop Jacksonville Jaguars har i den seneste tid sammen med Houston Texans vist stor interesse i den stærke dansker.

Det er Jaguars' offensive line coach, George Warhop, der har set et lys i danskeren. Det var også Warhop, som ringede til Steven Nielsen og overbragte ham de glædelige nyheder om kontrakten.

Steven Nielsen

Navn: Steven Nielsen

Position: Offensiv linjemand (venstre tackle)

College: Eastern Michigan

Fødselsdag: 6. juni 1996 (23 år)

Højde: 203 centimeter

Vægt: 140 kilo

Jaguars var bedste mulighed efter draften

Steven Nielsen havde ellers håbet på at gå i fodsporene på legenden Morten Andersen og den nuværende Patriots-spiller Hjalte Froholdt og blive den bare tredje dansker i historien til at blive valgt i NFL Draften, hvis 2020-udgave sluttede sent lørdag aften.

Den drøm gik dog ikke i opfyldelse for den danske tackle, der lever af at beskytte den vigtigste mand på et amerikansk footballhold,quaterbacken.

Umiddelbart efter draftens afslutning var flere af NFL's 32 mandskaber dog ude med snøren i håbet om at få fat på Steven Nielsen, som i sidste ende valgte en aftale med Jacksonville Jagauars.

Og det var der særligt én overskyggende grund til.

- Det er her, jeg føler, at jeg har den bedste mulighed for at spille mig på holdet, lyder det klart fra Steven Nielsen til TV 2 SPORT.

Hårdt arbejde forude i Florida

Men selvom kontrakten med et NFL-hold nu er i hus, så er Steven Nielsen fortsat langt fra sit mål om at komme til at spille en kamp i verdens bedste liga.

Forud, når der er kommet styr på coronapandemien, venter en benhård træningslejr, hvor den store dansker skal forsøge at kæmpe sig til en plads på det endelige hold i Jacksonville Jaguars.

- Strategien er egentlig bare at tage det hele én dag ad gangen, forklarer Steven Nielsen til TV 2 SPORT.

De hårde odds kender Danmarks nye NFL-spiller på forhånd. 90 spillere skal undervejs i træningslejren henover den kommende sommer skæres ned til 53.

Derudover har Steven Nielsen som en såkaldt 'undrafted free agent' på forhånd ryggen mod muren i kampen om en plads på holdet sammenlignet med flere rutinerede kræfter, der allerede har NFL-kampe på CV'et.

- Jeg skal til Florida og vise mit værd, men jeg vil da gerne vise dem, hvor hårdtarbejdende jeg er.

I første omgang skal Steven Nielsen dog på egen hånd holde træningen ved lige indtil midten af maj, hvor NFL-holdene holder de første træninger, hvis altså coronavirussen tillader det.

Kun to danskere har spillet i NFL

Steven Nielsen forlod Danmark som 18-årig for at teste sit talent i amerikansk fodbold, og the american dream om NFL lever altså fortsat i bedste velgående.

Det er andet år i træk, at Danmark får en ny spiller ind i NFL. Sidste år blev Hjalte Froholdt valgt i fjerde runde af draften af storholdet New England Patriots.

En alvorlig skade forhindrede dog danskeren i at komme på banen - dermed er Morten Andersen og Hans Nielsen stadig de eneste med dansk pas, der har fået spilletid i NFL.

Det går Steven Nielsen dog benhårdt efter at få lavet om på.

- Det her giver mig helt klart mere motivation til at klø på og arbejde endnu hårdere for at nå hele vejen, siger Jaguars-spilleren til TV 2 SPORT.