Amerikansk fodbold

Kontroversiel tatovering stjal hovedrollen fra ny NFL-spiller

Den nyslåede NFL-spiller Justin Rohrwasser vil nu have fjernet en tatovering, der viser logoet af en amerikansk højrefløjs-gruppe.

Lørdag blev amerikanske Justin Rohrwasser draftet af NFL-klubben New England Patriots.

Men den umiddelbare glæde skulle ikke vise sig at vare ret længe for den 23-årige kicker.

For på den efterfølgende pressekonference, der foregik online, blev Rohrwasser konfronteret med flere nærgående spørgsmål om en tatovering, han har på sin venstre underarm.

Fik tatoveringen som teenager

En tatovering, der forestiller logoet for den amerikanske højrefløjs-organisation, 'The Three Percenters'. En paramilitær-gruppe, der opererer på den yderste højrefløj og blandt andet går ind for våbenbesiddelse. Gruppen har ry for at opfordre til modstand mod den amerikanske regering.

- Jeg fik tatoveringen, da jeg var teenager og havde en del familie i militæret. Jeg troede, det stod for støtte til militæret på det tidspunkt, siger Justin Rohrwasser ifølge ESPN og fortsætter:

- Det har åbenlyst udviklet sig til noget, som jeg ikke vil repræsentere. Når jeg ser tilbage på det, skulle jeg have undersøgt det langt bedre, inden jeg lagde krop til sådan et symbol. Det er ikke noget, jeg nogensinde vil repræsentere, så den vil blive fjernet.

Logoet består af romertal(III) med stjerner rundt om. På billedet herunder ses tatoveringen tydeligt.

Rohrwasser, der i dag er 23 år gammel, har haft tatoveringen, siden han var 19. Udover det kontroversielle logo har den nyslåede Patriots-kicker også flere tatoveringer. Blandt andet et amerikansk flag samt teksten: 'Liberty or death' - på dansk: 'Frihed eller døden'.

Rohrwasser var den første kicker, der blev draftet lørdag, og hos New England Patriots skal han erstatte Stephen Gostkowski.