Amerikansk fodbold

Ny NFL-dansker vil få alle chancer for en plads, siger amerikansk ekspert

Steven Nielsen har Dannebrog i hjertet og i huden. Det danske flag pryder på danskerens højre overarm. Privatfoto, Steven Nielsen

Steven Nielsen blev forbigået i NFL-draften, men efterfølgende ville flere hold have ham. Danskeren endte med at skrive under med Jacksonville Jaguars

Som den tredje dansker på fire år kan Steven Nielsen kalde sig NFL-spiller, efter han natten til søndag dansk tid blev ringet op af Jacksonville Jaguars, der ville have hans underskrift.

Der venter dog danskeren mange måneders træning og hårdt arbejde, inden han ved, om han kommer på det endelige NFL-hold.

Selvom Steven Nielsen ikke blev valgt i draften, har han stadig mulighed for at sikre sig en plads på holdet. Det mener John Oesher, der er senior writer på jaguars.com, og i mange år har fulgt holdet tæt.

- Jeg ville blive overrasket, hvis Jacksonville Jaguars ikke tager to-tre spillere ind på holdet, som de har skrevet under med på den måde. Det handler bare om, hvordan Steven performer, for han vil få alle chancer for opnå en plads her, siger John Oesher til TV 2 SPORT og tilføjer:

- I NFL kommer spillerne, der bliver signed efter draften, ofte på holdet. Hvis vi siger, et hold skrev under med ti af den slags spillere, ville to-tre af dem formentlig komme på holdet i efteråret. Så der er ingen garanti, men næsten hvert år har Jaguars beholdt en-tre spillere, som de havde skrevet under med efter draften.

Et godt hold at skrive under med

Udover Jacksonville Jaguars har særligt Houston Texans været interesseret i danskeren, og efter draften havde flere hold snøren ude efter ham.

Det er ikke et lotteri – de skriver under med spillerne, fordi de har scoutet dem massivt

John Oesher, senior writer på jaguars.com

Det endte altså med, at han valgte Jacksonville Jaguars, og det var der en overskyggende grund til ifølge hovedpersonen selv.

- Det er her, jeg føler, at jeg har den bedste mulighed for at spille mig på holdet, forklarede Steven Nielsen til TV 2 SPORT.

Og det kan der ifølge John Oesher være noget om. Jacksonville Jaguars er nemlig kendt for at give såkaldte undraftet free agents chancen for at vise deres værd.

- Det er et godt hold at skrive kontrakt med, hvis man skal komme igennem på den her måde, fordi deres træner er fuldstændig ligeglad med, hvor en spiller er blevet drafted eller hentet til klubben. Han vil have de bedste spillere, forklarer John Oesher.

‪Our first Eagle has landed a new home! Steven Nielsen has signed with the Jacksonville Jaguars #ProEMU #ETOUGH‬

Posted by EMU Football on Saturday, April 25, 2020

Flere spillere, der i sin tid fik en kontrakt efter draften, spiller nu fast for holdet. Det gælder eksempelvis Tyler Shatley, der har repræsenteret klubben i seks år.

- Det er ikke lotteri

Normalt er John Oesher omkring holdet dagligt, men på grund af coronavirussen har han af gode grunde ikke været tæt på hverken spillere eller personale i den seneste tid.

Derfor har han ikke hørt meget snak om danskeren i klubben eller byen, men han understreger, at det ikke betyder, Steven Nielsen har været heldig.

- Jeg kan love dig, at når han er blevet signed, har scouteren på hans skole helt sikkert kunne lide ham og har talt ham op. Det er ikke et lotteri – de skriver under med spillerne, fordi de har scoutet dem massivt.

- Han har været med på alle conference teams, og han var en succesfuld spiller på hans niveau. Jaguars kan lide spillere, der var produktive på collegeniveau, så jeg ved, at de formentlig kan lide det omkring ham, forklarer John Oesher.

Steven Nielsen kommer tidligst til at træne med sit nye hold i midten af maj, da coronavirussen har aflyst alle NFL-træninger indtil da.

Danskeren har boet i USA i omkring fem år og har kæmpet målrettet for at få en NFL-kontrakt. Natten til søndag blev den drøm så en realitet, da Jacksonville Jaguars’ offensive line coach, George Warhop, ringede til Steve Nielsen og overbragte ham nyheden.