Amerikansk fodbold

Super Bowl-vinder dropper sæsonen for at redde liv

I 57 af 60 kampe er Laurent Duvernay-Tardif startet inde i sin NFL-karriere. Angela Weiss / Ritzau Scanpix

Laurent Duvernay-Tardif fra Kansas City Chiefs kan ikke forsvare at spille, når coronapandemien ikke er ovre. Derfor må holdet undvære ham i 2020.

Kansas City Chiefs og Laurent Duvernay-Tardif vandt tidligere på året Super Bowl og sikrede det første mesterskab i 50 år.

Nu skifter han dog beskyttelsesudstyr, hjelm og Chiefs-trøjen ud med kittel og mundbind i 2020-sæsonen.

Det har han meldt ud på sin Twitter-profil.

- Det her er en af de sværeste beslutninger, jeg har skullet tage i mit liv, men jeg er nødt til at følge mine overbevisninger og gøre, hvad, jeg tror på, er rigtigt for mig personligt. Derfor har jeg besluttet at tage mod den mulighed, der er forhandlet af ligaen og NFLPA (spillernes organisation, red.), og officielt fravælge 2020-sæsonen.

Hvis jeg skal tage risici, gør jeg det ved at passe patienter

Laurent Duvernay-Tardif

Dermed kommer Kansas City Chiefs til at mangle sin startende højre guard hele sæsonen.

Tardif er den eneste nuværende NFL-spiller, der har en doktorgrad i medicin, og mens der har været offseason, har han hjulpet til på et plejehjem i nærheden af sin hjemby Montreal. Det er den oplevelse, der nu har fået ham til at fravælge den amerikanske fodbold i en hel sæson, for i stedet at dedikere sin tid til fortsat at hjælpe til mod pandemien.

Kan ikke forsvare at spille

Den 29-årige spiller forklarer yderligere sit valg med, at oplevelsen i offseason har sat nogle tanker i gang, der gør, at han ikke kan forsvare at spille i 2020-sæsonen.

- At være i frontlinjen i løbet af denne offseason har givet mig et andet perspektiv på pandemien og det stress, den lægger på enkeltpersoner i vores sundhedsvæsen. Jeg kan ikke tillade mig at potentielt overføre virussen i vores samfund for blot at dyrke den sport, jeg elsker. Hvis jeg skal tage risici, gør jeg det ved at passe patienter.

Aftalen, som Duvernay-Tardif henviser til, blev indgået i fredags mellem NFL og spillernes organisation NFLPA. I den står der blandt andet, at spillere, der frivilligt fravælger sæsonen, vil modtage et lønforskud på 150.000 dollars - svarende til omkring 958.000 kroner. Det skriver NFL's officielle hjemmeside.

I midten af september starter den nye NFL-sæson for Kansas City Chiefs, der altså bliver uden Laurent Duvernay-Tardif, som har spillet for Chiefs siden 2014.