Amerikansk fodbold

Adskillige NFL-profiler dropper den kommende sæson

Særligt New England Patriots er blevet ramt af spillere, der vælger at springe 2020-sæsonen over i frygt for coronavirus.

Flere større profiler i den amerikanske fodboldliga NFL kommer ikke til at spille i den kommende sæson.

For nyligt blev NFL og Spillerforeningen enige om et sæt regler for, hvordan corona-situationen skal håndteres. I disse regler har spillerne fået mulighed for helt at droppe 2020-sæsonen, hvis de føler sig utrygge ved at træne eller spille.

Der er deadline for at beslutte sig mandag 3. august, men flere prominente navne har allerede bestemt sig for ikke at spille.

I New England Patriots dropper seks spillere indtil videre den forestående sæson.

Det drejer sig om kaptajnen Dont'a Hightower (linebacker), Marcus Cannon (offensive tackle), Brandon Bolden (running back), Patrick Chung (strong safety), Dan Vitale (fullback) og Najee Toran (guard).

Også Seattle Seahawks, Baltimore Ravens, Washington Football Team, Kansas City Chiefs og Dallas Cowboys er blandt de hold, hvor minimum én spiller vælger at skippe sæsonen.

- Familien først, dernæst pengene, skriver Cowboys-spilleren Maurica Canady på Twitter.

Det amerikanske sundhedsvæsen er blandt de absolut mest pressede på verdenskortet på grund af coronavirus. Kansas-spilleren Laurent Duvernay-Tardif er uddannet læge og har hjulpet til under coronakrisen. Han vil heller ikke spille.

- Dette er en af de vanskeligste beslutninger i mit liv, men jeg må følge min overbevisning og gøre, hvad jeg mener er rigtig for mig, skriver han.

Når en NFL-spiller har oplyst, at han dropper den kommende sæsonen, er der ingen vej tilbage på holdet, uanset hvordan corona-situationen udvikler sig.

Det er dog muligt at trække sig undervejs i sæsonen i tilfælde af alvorlig sygdom blandt spillerens nærmeste. I så fald bliver spilleren kompenseret med mellem én og 2,3 millioner kroner.

NFL-sæsonen starter efter planen 10. september.