Amerikansk fodbold

Et 'surrealistisk' privilegium – dansk stjerneskud om sit indtog i NFL

Hjalte Froholdt i New England Patriots-dragten. Eric J. Adler / Courtesy of the New England Patriots

Hjalte Froholdt er beæret over at være en rollemodel efter han er stemplet ind i NFL.

- Det er interessant at tænke på, at det nu er sådan en som mig, man ser op til. Jeg vil stræbe efter at levere en standard, hvor jeg kan være sikker på at forblive et forbillede.

Det sagde Hjalte Froholdt til TV 2 SPORT på spørgsmål om, hvordan det er lige pludselig at være en rollemodel for de danskere, der drømmer om at spille i verdens bedste liga for amerikansk fodbold.

Natten til mandag 14. september satte Hjalte Froholdt nemlig sine fødder på det kortklippede græs på Gillette Stadium.

Det er først lige begyndt, og herfra er det bare fremad

Hjalte Froholdt, New England Patriots.

For første gang var danskeren i aktion for New England Patriots, da de vandt 21-11 over Miami Dolphins. En bedrift, han gjorde sammen med flere af de stjerner, han er vokset op med at se på tv-skærmen.

- Der er en masse mennesker, der skriver tillykke til mig. De spørger om fifs, og jeg er da mere end frisk på at fortælle dem ’jamen - det er det her, jeg har gjort’. Det er surrealistisk. Jeg har jo selv haft forbilleder, og dem spiller jeg på hold med nu, sagde Hjalte Froholdt stolt.

Lærte af Tom Brady

Han er den bare anden dansker nogensinde til at blive valgt i den årlige NFL-draft. Første gang var for 38 år siden, da New Orleans Saints valgte Morten Andersen som deres kicker.

De næste fire år skal Hjalte Froholdt så tørne ud for klubben fra Boston, hvor han tager del i holdets offensive linje. Opgaven er klar: Beskyt quarterbacken, og skab huller til løbespillet.

På samme måde som Hjalte Froholdt nu bliver spurgt om fifs, har han selv lært tips og tricks fra en af sine egne forbilleder. Nemlig quarterbacken Tom Brady der nu spiller for Tampa Bay Buccaneers.

- Jeg fik muligheden for at spille under Tom (Brady, red.) sidste år. Han er sin egen atlet, og han har sine egne mål. Jeg har respekt for han er taget videre og tager en ny udfordring. Men intensiteten på holdet har ikke ændret sig. Vi er stadig Patriots, og vi arbejder hårdt hver eneste dag frem til gameday, fortalte Hjalte Froholdt.

Og hans egne mål for sæsonen er ikke til at tage fejl af.

- Det er først lige begyndt, og herfra er det bare fremad, sagde han.

Næste gang danskeren kan komme i aktion for New England Patriots er søndag 20. september, hvor holdet tager til Seattle i opgøret mod Seattle Seahawks. Kampen spilles natten til lørdag 02:20 dansk tid.