Amerikansk fodbold

NFL-stjerne testet positiv kort før udskudt topbrag

Lamar Jackson er blevet smittet med coronavirus. Det kan bringe storkamp mellem Ravens og Steelers i fare.

En af de største profiler inden for amerikansk fodbold, den 23-årige quarterback Lamar Jackson, er blevet smittet med coronavirus.

Det oplyser flere amerikanske medier – herunder sportsmediet ESPN. Også NFL Network-journalisten Ian Rapoport, der har indgående kendskab til NFL, skriver det på Twitter.

Lamar Jackson, der spiller for Baltimore Ravens, tilslutter sig en i forvejen lang liste af smittede Ravens-spillere. Holdet har nu ti spillere på den såkaldte coronaliste, der består af smittede spillere eller spillere, der har været i nær kontakt med smittede.

Ravens skulle have mødt Pittsburgh Steelers i et imødeset opgør torsdag. Det blev dog udskudt til søndag på grund af Ravens' mange coronatilfælde. Med nyheden om, at Lamar Jackson er smittet, kan kampen potentielt være i fare, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Steelers er eneste ubesejrede hold i NFL, verdens bedste liga for amerikansk fodbold. Holdet har vundet samtlige af sæsonens første ti kampe.

Ravens har vundet seks og tabt fire kampe.

Lamar Jackson blev i sidste sæson kåret som NFL's MVP (mest værdifulde spiller, red.).

Ravens’ cheftræner, John Harbaugh, siger ifølge ESPN, at holdet af sikkerhedshensyn ikke vender tilbage til sine træningsfaciliteter før tidligst mandag.

Hvis opgøret mellem Ravens og Steelers bliver spillet søndag, skal Ravens formentlig bruge reserven Robert Griffin III som quarterback. Han står kun noteret for to kast i den indeværende sæson – hvoraf det ene resulterede i en interception.