Amerikansk fodbold

Brady og Tampa Bay vinder legendernes duel

To af NFL's største stjerner var i kamp natten til mandag, og Tom Brady og Tampa Bay sejrede.

Tampa Bay Buccaneers og NFL-veteranen Tom Brady på 43 år slog natten til mandag dansk tid New Orleans Saints i anden runde af NFL-slutspillet.

Kampen endte 30-20 i Tampa Bays favør.

Dermed skal Tampa Bay og Brady op mod Green Bay Packers i en kamp om en plads i Super Bowl 55.

På banen fandt den ældste quarterback-duel i NFL's historie sted, da en anden veteran - 42-årige Drew Brees - huserer på netop den position for New Orleans. Tilsammen har de to stjerner en alder på 85 år.

Flere spekulerer i, om Brees med nederlaget mandag kan have spillet sin sidste kamp og må opgive drømme om at blive Super Bowl-mester for anden gang.

Kampen bølgede frem og tilbage, og tidligt i duellen var det Saints, der tog teten med en 6-0-føring efter første quarter.

Ved udgangen af andet quarter havde Tampa Bay dog bragt balance i stillingen og gjort det til 13-13.

Men i tredje quarter lykkedes det igen New Orleans Saints at trække fra, da Drew Brees kastede et touchdown til Tre'Quan Smith.

Herfra så Tampa Bay sig dog ikke tilbage, og med 17 point i træk lykkedes det Bradys hold at vinde 30-20.

Defensiven gjorde udslaget

Tom Brady stod for to touchdownkast og løb også selv et hjem. Han lykkedes dog kun med 18 af 33 afleveringer og kastede i alt for 199 yards, hvilket er et stykke fra topniveauet.

- Forsvaret var nøglen til kampen. Det var fremragende, siger Brady ifølge nyhedsbureauet AFP.

Brady ser frem til næste kamp mod Green Bay Packers med stjernequarterbacken Aaron Rodgers på holdet.

Her skal Brady forsøge at spille sig i en niende Super Bowl. Han har i alt vundet seks, hvilket er mere end nogen anden.

- Vi skal møde et fantastisk hold. Aaron Rodgers spiller utroligt, siger Brady.

Chiefs slog Cleveland

I den anden halvdel af NFL-slutspillet mødes det forsvarende mesterhold, Kansas City Chiefs, og Buffalo Bills om den anden Super Bowl-billet.

Det står klart, da førstnævnte slog Cleveland Browns 22-17 natten til mandag.

Chiefs' fortsatte jagt på et titelforsvar blev dog i en vis grad overskygget af, at quarterbacken Patrick Mahomes - holdets helt store stjerne - måtte udgå med en hjernerystelse i tredje quarter.

Mahomes blev tacklet af Browns-linebackeren Mack Wilson og blev straks taget af banen. Det står endnu ikke klart, om Chiefs-stjernen kan blive klar til AFC-finalen mod Buffalo Bills 25. januar.

NFL-finalen spilles natten til mandag 8. februar dansk tid i Tampa i Florida.