Amerikansk fodbold

Brady har gjort det umulige: - Ord kan ikke beskrive ham

Tom Brady har nydt stor succes i Patriots, men at han er i stand til at fortsætte i Tampa Bay Buccaneers er ubeskriveligt, siger NFL-analytiker.

Der er ingen over, ved siden af eller i nærheden af 43-årige Tom Brady.

Det er analysen fra ESPN’s NFL-analytiker Tim Hasselbak, efter quarterbacken sikrede en sejr i Super Bowl til Tamba Bay Buccanners og sin syvende mesterskabsring. De vandt nemlig med hele 31-9 over de forsvarende mestre fra Kansas City Chiefs.

- Det er svært at forstå, hvad han lige har præsteret. Det er fantastisk, når man tænker på den rejse, fra han kom ind i ligaen som lavt rangeret, tog over i New England, fik succes og blev fanget i debatten omkring, om det var ham eller Bill Belichick (Patriots-træner, red.), der var hjernen bag det hele.

- At han så vinder i år, hvor han startede i et helt nyt system og på et helt nyt hold, er der virkelig ikke ord, der kan beskrive, siger Hasselbak på ESPN.

"Et skridt foran alle andre"

NFL-eksperten forklarer videre, at han ikke mener, at der er én spiller, der har haft så meget indflydelse på et hold, som Brady har haft på sine.

Og det understregede han i Super Bowl-kampen natten til mandag, hvor han blandt andet kastede tre touchdowns.

- Brady var forudseende, og han var et skridt foran alle andre. Han var effektiv, fordi han havde en løsning og et svar før alle på og uden for banen, siger Hasselbak.

Hyldet af sportsstjerner

Der er ingen tvivl om, at Tom Bradys præstation er det store samtaleemne efter finalen, hvor flere store sportspersonligheder – heriblandt LeBron James, Damien Lillard og Neymar - efterfølgende har hyldet den 43-årige stjerne.

Kommer tilbage

Efter sin syvende Super Bowl-sejr og efter at være kåret som kampens mest betydningsfulde spiller forsikrer Tom Brady tilhængerne af Tampa Bay Buccaneers, at han trods sine 43 år er klar til endnu en sæson i NFL.

- Ja, vi kommer tilbage, sagde quarterbacken efter finalen.

- Jeg er så stolt af de her gutter (holdkammeraterne, red.). Vi havde det svært i november, men vi bevarede troen, og vi fandt hinanden igen i tide.

Titlen er Tampa Bays anden og den første i 18 år. Hvordan den rangerer i forhold til de seks foregående, som Tom Brady vandt med New England Patriots, vil han ikke sætte ord på.

- Jeg sammenligner ikke noget. Men at være her og opleve det her med de her gutter er noget helt specielt. Vi er verdensmestre, og det kan ingen nogensinde tage fra os.