Amerikansk fodbold

NFL-stjerne vil kvalificere sig til OL

23-årige DK Metcalf skal på søndag forsøge at komme tættere på en OL-deltagelse i 100-meterløb.

DK Metcalf er en af de bedste spillere til at gribe bolde i NFL.

Nu vil han bevise, at han også er en af de bedste i verden med fødderne.

Stjernereceiveren har valgt at takke ja til en åben invitation fra USA's atletikforbund om at kvalificere sig til OL i 100-meterløb.

- DK's agent fortalte os, at han virkelig vil forsøge at kvalificere sig til OL og spurgte, hvordan han skulle gøre det, siger direktøren i atletikforbundet, Adam Schmenk, til Yahoo Sports.

- Vi fortalte ham, hvad den automatiske kvalifikationstid er, at han skulle løbe i et godkendt løb af USA's atletikforbund, og vi fortalte ham, at vi ville hjælpe ham med at finde en bane, hvis og når han ville gøre det.

Hurtigere end 10,05 sekunder?

Atletikforbundet sendte invitationen til Seattle Seahawks-receiveren, efter han leverede en vild sprint under en NFL-kamp i oktober. Her løb han mere end 100 yards med en topfart på 36,4 kilometer i timen for at forhindre Arizona Cardinals' Budda Baker i at score touchdown.

Det er søndag ved et stævne i Californien, at 23-årige DK Metcalf tager sit første skridt mod en mulig OL-billet. Her konkurrerer han mod 15 andre sprintere.

For automatisk at kvalificere sig til det olympiske kvalifikationsmesterskaber kræver det, at han krydser målstregen på 10,05 sekunder eller derunder. Det har otte amerikanere formået indtil videre i 2021.

Han kan dog også kvalificere sig, selvom han ikke opnår den tid. Hvis de 32 pladser til kvalifikationsmesterskaberne ikke er udfyldt, vil pladserne gå til de hurtigste personer, som ikke opnåede kravet.

DK Metcalf kom ind i NFL i 2019, da han blev draftet af Seattle Seahawks. Inden draften viste han sine fartevner ved at løbe 40 yards - cirka 36,6 meter - på 4,33 sekunder.

I sidste sæson greb han 69 bolde for 1180 yards og 10 touchdowns. Det gav ham en plads i Pro Bowl, som de bedste spillere fra sæsonen bliver valgt til.