Amerikansk fodbold

NFL-legende stopper karrieren

Historiens mest scorende NFL-spiller indstiller sin glorværdige karriere.

NFL-legenden Adam Vinatieri har spillet sin sidste kamp.

Efter 24 sæsoner i verdens stærkeste liga lægger han den amerikanske fodboldtrøje på hylden, og nu er det kun et spørgsmål om tid, før han i stedet kan trække i den gyldne Hall of Fame-jakke.

Historiens mest scorende spiller meddelte sit karrierestop i Pat McAfee Show, og med sin seneste kamp i 2019-sæsonen er den 48-årige kicker Hall of Fame-kandidat i 2025. Det oplyser Pro Football Hall of Fame, hvor danske Morten Andersen blev optaget i 2017.

Adam Vinatieri spillede sine første ti NFL-sæsoner i New England Patriots, hvorefter han skiftede til Indianapolis Colts.

Ud over 2673 point, der stadig er rekorden i NFL, kan Vinatieri prale af fire Super Bowl-titler. Desuden er han også den ældste spiller, der har scoret et field goal fra mindst 50 yards.

- Hans stabilitet, hans mentale styrke og hans evne til at yde under pres har været legendarisk. Jeg er beæret over at have været træner for Adam, da han gik hele vejen fra at være rookie i 1996 til nogle af de største øjeblikke i Patriots’ historie. Adam er i en sjælden gruppe af atleter, hvis bedrifter aldrig bliver matchet, udtaler trænerlegenden Bill Belichick ifølge Bleacher Report.

Flest point i NFL

  1. Adam Vinatieri: 2673 point
  2. Morten Andersen: 2544 point
  3. Gary Anderson: 2434 point