Amerikansk fodbold

Tom Brady scorer milliarder på nyt tv-job

Tom Brady har lavet en rekordstor aftale med tv-stationen Fox Sports, der betaler stjernen svimlende summer for at være NFL-ekspert efter karrieren.

Han er vist det, de fleste bedstemødre ville kalde en virksom, ung mand.

Okay, 44-årige Tom Brady kan måske ikke betegnes som ung. Men han sørger da i den grad for at få noget ud af sit virke som historiens vel nok mest prominente NFL-spiller.

Ud over at eje flere firmaer deriblandt et tøjfirma og et wellness brand, så kom det tirsdag frem i New York Post, at Brady har lavet en aftale med tv-stationen Fox Sports, der indbringer ham mere end 2,5 milliard kroner over 10 år. Eller for at være præcis: 2.651.282.160 kroner og fem øre ud fra de aktuelle valutakurser.

Ifølge flere amerikanske medier er det en rekordstor aftale, der begynder, når Tampa Bay Buccaneers-quarterbacken stopper karrieren.

En aktiv karriere, som egentlig skulle være afsluttet ved udgangen af seneste sæson. Men 14. marts meddelte Brady, at han nupper endnu en sæson i jagten på sin 8. NFL-titel.

Når det så endegyldigt er slut med at kaste en aflang læderbold professionelt, så glæder Fox Sports sig til at overtage Bradys ekspertise:

- Vi er glade for, at Tom (Brady) har forpligtet sig til at slutte sig til Fox-holdet og ønsker ham alt det bedste i den kommende sæson, siger kanalens leder, Lachlan Murdoch i en pressemeddelelse.

Med den kommende aftale overgår Tom Brady to tidligere quarterbacks Tony Romo og Troy Aikman, der har været de to bedst lønnede tv-eksperter i USA. De to tidligere spillere fra Dallas Cowboys fik eftersigende 572 millioner kroner per sæson.

Men endnu en gang ser det ud til, at Brady er i sit helt eget luftlag i NFL-verdenen.

Mens den amerikanske fodboldliga ligger stille bruger superstjernen blandt andet tid med andre prominente navne, som herunder ved Miamis Formel 1-Grand Prix.