Amerikansk fodbold

Stjerne stopper karrieren igen

Rob Gronkowskis agent vil ikke afvise, at den amerikanske stjernespiller kan finde på at vende tilbage endnu en gang.

24. marts 2019 stoppede NFL-stjernen Rob Gronkowski karrieren.

21. april 2020 annoncerede han sit comeback.

Det vil ikke overraske mig, hvis Rob vender tilbage

Drew Rosenhaus, agent for Rob Gronkowski

21. juni 2022 valgte Tampa Bay Buccaneers-spilleren for anden gang at trække stikket fra verdens bedste liga i amerikansk fodbold.

I et opslag på Instagram meddelte den 33-årige tight end, at han ikke vil være at finde på Buccaneers-mandskabet, når sæsonen sparkes i gang til september.

- Jeg vil nu gå tilbage til mig pensionisthjem, gå væk fra football igen med hovedet højt og med en vished om, at jeg har givet alt, jeg havde, både godt og skidt, hver gang jeg gik på banen, skriver Rob Gronkowski.

Tilbagetrækningen kommer efter en sæson, hvor Rob Gronkowski grundet skader blot var i aktion 14 gange.

Agent åbner for endnu et comeback

I alt kan den amerikanske stjernespiller nu se tilbage på 11 sæsoner i NFL. De første ni sæsoner var for New England Patriots, mens de sidste to altså blev spillet for Tamba Bay Buccaneers.

Fælles for samtlige år har været, at Gronkowski har haft quarterbackstjernen Tom Brady som holdkammerat.

Og står det til Gronkowskis agent, Drew Rosenhaus, skal man ikke udelukke endnu et comeback, så længe 44-årige Brady stadig er aktiv.

- Det vil ikke overraske mig, hvis Tom Brady i løbet af sæsonen ringer og spørger, om han vil komme tilbage, og Rob besvarer opkaldet. Det er bare min mening, men det vil ikke overraske mig, hvis Rob vender tilbage i løbet af sæsonen eller næste sæson, siger Rosenhaus ifølge NFL-journalisten Adam Schefter.

Netop Tom Brady havde efter sidste sæson meddelt sit karrierestop, men bare to måneder senere droppede han de planer og besluttede sig for at fortsætte hos Buccaneers.

Sammen har Tom Brady og Rob Gronkowski vundet Super Bowl, finalen i NFL, fire gange. Tre gange er de gået hele vejen med Patriots, og i 2020 gjorde de det så med Buccaneers.

Klubben begræder farvel

I den Florida-baserede klub begræder de Rob Gronkowskis beslutning, men samtidig hylder de ham for at være medvirkende til at skabe et hold, der kunne vinde Super Bowl for bare anden gang i klubbens historie.

- Det er altid svært at se en fantastisk spiller forlade spillet, når han stadig nyder så stor succes, men de overvældende følelser, jeg er ramt af i dag, er et udtryk for den respekt, jeg har for en af de bedste tight ends nogensinde, siger Buccaneers' general manager, Jason Lichts.

Mens Rob Gronkowski igen kan nyde livet uden for banen, kan resten af NFL-spillerne se frem til sæsonstart 8. september.