Amerikansk fodbold

Her er alt, du skal vide, hvis du skal imponere NFL-nørderne

Der er sket meget i offseason af National Football League (NFL).

Se NFL på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Natten til fredag går NFL-sæsonen i gang igen efter 206 dages ventetid. Ligaen har dog ikke ligget stille, selvom der ikke er blevet spillet kampe siden Super Bowl 56 i februar.

Nedenfor har TV 2 SPORT forsøgt at samle de vigtigste begivenheder fra offseason.

Det har været en af de vildeste offseasons i NFL’s historie, hvor et væld af store stjerner har fået nye arbejdsgivere. Her er de mest bemærkelsesværdige:

Quarterback Russell Wilson er skiftet fra Seattle Seahawks til Denver Broncos efter ni år på Seahawks, hvor han blandt andet vandt et Super Bowl-trofæ

Linebacker Khalil Mack har skiftet Chicago Bears ud med Los Angeles Chargers

Green Bay Packers har mistet Aaron Rodgers’ foretrukne våben, Davante Adams, der er skiftet til Las Vegas Raiders

Kontroversielle Deshaun Watson er skiftet fra Houston Texans til Cleveland Browns

Den rutinerede quarterback Matt Ryan er skiftet fra Atlanta Falcons til Indianapolis Colts

Kansas City Chiefs har tradet en af ligaens bedste wide receivere Tyreek Hill til Miami Dolphins

Tennessee Titans har tradet den stærke wide receiver A. J. Brown til Philadelphia Eagles

Ingen NFL-offseason uden skandaler. Her er et udpluk af de mest bemærkelsesværdige i offseason:

Deshaun Watson-skandalen har været altoverskyggende, og stjernequarterbacken, der er skiftet til Cleveland Browns i år, må sidde på bænken de første 11 kampe uden løn samt betale en bøde på 37 millioner kroner.

Det skal han, fordi han er blevet anklaget for overgreb på adskillige kvinder. Den 26-årige stjerne nægter at have krænket nogen eller opført sig upassende.

Tidligere Miami Dolphins-headcoach Brian Flores har sagsøgt New York Giants, Miami Dolphins og Denver Broncos for racediskrimination.

Han anklager sin tidligere arbejdsgiver for at fyre ham af racemæssige årsager med begrundelsen, at han fik kortere snor, fordi han er sort.

- Mit håb er, at jeg ved at gå imod systemisk racisme i NFL, at andre vil slutte sig til mig for at sikre, at der sker en positiv forandring for de kommende generationer, siger Flores blandt andet.

Han anklager Broncos og Giants for at hive ham ind til et jobinterview, udelukkende fordi det ser godt ud at overveje at ansætte en sort headcoach. Han har fået at vide af New England Patriots’ headcoach, Bill Belichick, at Giants allerede havde valgt ny headcoach, da Flores var til flere jobsamtaler med holdet.

Flores, der vidste, at han risikerede sin fremtidige NFL-karriere som coach, har landet jobbet som Pittsburgh Steelers’ defensive assistent. Steelers er det eneste NFL-hold, der har en sort headcoach i form af Mike Tomlin.

Stjerne-receiveren DeAndre Hopkins sidder ude de første seks kampe efter at være blevet testet positiv for stoffet ostarine, der er på NFL’s liste over ulovlige stoffer.

Endnu en receiver i form af Calvin Ridley har fået karantæne for 2022-sæsonen. Faktisk for hele sæsonen. Det sker, fordi han har bettet på NFL-kampe i november sidste år, mens han selv ikke var i stand til at spille.

En af ligaens bedste runningbacks Alvin Kamara har også været i medierne for noget negativt. I februar blev han anholdt for vold mod en mand på et kasino. Der er angiveligt overvågningsbilleder af episoden. Han bliver dog ifølge ESPN sandsynligvis ikke suspenderet i 2022-sæsonen, da NFL helst ser sådanne sager taget op i retten, inden de handler.

De bedste NFL-spillere tjener mange penge. Faktisk utroligt mange af slagsen. Hvert år er der hold, der forgylder spillere med enorme kontrakter. Denne offseason er ingen undtagelse. Her er de største nye kontrakter (kilde: boardroom.tv):

  1. Russell Wilsson (QB, Denver Broncos): 1,8 mia. kr. over fem år
  2. Kyler Murray (QB, Arizona Cardinals): 1,7 mia. kr. over fem år
  3. Deshaun Watson (QB, Cleveland Browns): 1,7 mia. kr. over fem år
  4. Matthew Stafford (QB, Los Angeles Rams): 1,2 mia. kr. over fire år
  5. Aaron Rodgers (QB, Green Bay Packers): 1,1 mia. kr. over tre år
  6. Davante Adams (WR, Las Vegas Raiders): 1 mia. kr. over fem år
  7. Derek Carr (QB, Las Vegas Raiders): 911 mio. kr. over tre år
  8. Tyreek Hill (WR, Miami Dolphins): 900 mio. kr. over fire år
  9. Von Miller (OLB, Buffalo Bills): 900 mio. kr. over fire år
  10. Stefon Diggs (WR, Buffalo Bills): 780 mio. kr. over fire år

Den 9. april mistede den 24-årige quarterback fra Pittsburgh Steelers Dwayne Haskins livet. Hans hans bil løb tør for brændstof, og på vejen hen mod nærmeste tankstation blev han påkørt. Senere kom det frem, at Haskins var påvirket af både narkotika og alkohol.

Cornerback for Arizona Cardinals Jeff Gladney mistede også livet i offseason. Det skete i et biluheld den 30. maj.

Jaylon Ferguson fra Baltimore Ravens døde den 21. juni af en overdosis.

I slutningen af august blev Washington Commanders’ runningback Brian Robinson skudt flere gange i benet i forbindelse med et røveri, han blev udsat for. Politiet har pågrebet de formodede gerningsmænd.

Buffalo Bills-tight end Dawson Knox mistede sin bror Luke i august. Politiet betegner ikke den 22-åriges død som en forbrydelse ifølge ESPN.

Den 26-årige dansker Hjalte Froholdt klarede 30. august cuttet hos Cleveland Browns, da 53-mandstruppen skulle udvælges.

Dermed er der gode chancer for, at vi får mulighed for at se Froholdt på den offensive linje for Browns. De møder Carolina Panthers i første runde.

Flere store navne har indstillet karrieren. Heriblandt 45-årige Tom Brady, der dog ombestemte sig og tager endnu et år. Det gør nedenstående dog ikke.

Eric Weddle sluttede sin karriere på toppen med et Super Bowl-trofæ i Los Angeles Rams-trøjen. Safetyen har været i Pro Bowl seks gange og betragtes som en af sportens bedste på positionen.

Den karismatiske tight end Rob Gronkowski har indstillet karrieren igen. Og denne gang har Tom Brady ikke haft held med at få ham til at ombestemme sig. Gronkowski har vundet Super Bowl fire gange og været i Pro Bowl fem gange.

Quarterback Ben Roethlisberger er ikke længere en del af NFL. Pittsburgh Steelers-legenden har ført sit hold til Super Bowl-trofæet to gange og været i Pro Bowl seks gange.

Frank Gore har været runningback i 16 sæsoner, hvilket er meget usædvanligt, men i april i år indstillede den 39-årige veteran karrieren. Han er den runningback med fleste spillede kampe i form af 241 styk.

Ligesom Eric Weddle stoppede den 40-årige veteran-tackle Andrew Witworth karrieren med et Super Bowl-trofæ. Han er den ældste offensive linjemand til at vinde en Super Bowl og den ældste tackle til at spille en kamp.

Den mest relevante regelændring op til denne sæson er reglerne for overtime i playoffs. Her er NFL gået væk fra, at et touchdown afslutter kampen, selvom det ene hold ikke har rørt bolden. Begge hold skal således have muligheden for at køre et angreb, inden kampen slutter.

Efter de to holds boldbesiddelser vinder holdet med flest point. Hvis det står lige, er det den næste scoring, der vinder.