Amerikansk fodbold

- Det er surrealistisk, siger NFL-dansker efter historisk præstation

Hjalte Froholdt fortæller, at det var nervepirrende at skulle spille fra start i verdens bedste liga.

Fedt, men også nervøst og nervepirrende.

Sådan lyder det fra Hjalte Froholdt, efter han søndag fik startdebut for NFL-holdet Cleveland Browns som den første dansker nogensinde.

Det er nogle fantastisk gode spillere, vi er oppe imod

Hjalte Froholdt

Og det ramte ham på flere måder.

- Det var superfedt. Det var selvfølgelig nervepirrende, og jeg var nervøs og det hele. Det var superfedt at starte og komme tilbage ind i rytmen med at komme ind i en kamp. Sådan har det ikke været i mange år. Det var fedt at komme ind og få en rytme fra starten og ikke bare lige pludselig blive smidt ind, siger Froholdt til TV 2 SPORT.

Hvor meget betyder det for dig som dansker?

- Det betyder meget. Det er lidt surrealistisk på en måde. Det er noget, jeg har ventet på længe, og arbejdet for at kunne stå i den her situation. Der har været så utrolig meget support hjemme fra familie, venner og beskeder fra folk, jeg ikke kender. Det har været fantastisk at kunne mærke den support. Jeg er utroligt stolt over det.

Gjorde en god figur

Rent sportsligt beskriver Hjalte Froholdt sin præstation som ”okay,” da der var nogle aktioner, han gerne ville gøre om.

- Det er nogle fantastisk gode spillere, vi er oppe imod. Det er et svært sted at spille, Baltimore, svært at høre og kommunikere, men ellers synes jeg, at jeg gjorde en fin figur. Men det var i hvert fald godt at være omringet af de spillere, jeg havde rundt om mig. Det var en masse veteraner, hvilket gjorde det lettere at kommunikere, siger han.

Hjalte Froholdt kunne ikke fejre sin debut i startopstillingen med en sejr. Browns tabte kampen 20-23 til Ravens.

26-årige Froholdt er i gang med sin fjerde sæson i NFL, men har altså aldrig før startet inde. Danskeren fik søndag en plads i Clevelands startopstilling på grund af en skade til en af de spillere, der stiller op på Browns' offensive linje.

Browns hentede Froholdt til holdet kort inde i 2021-sæsonen, og her er han altså blevet hængende.