Amerikansk fodbold

Den dybe krise er tydelig for enhver

NFL-ekspert Jesper Elming ser nærmere på Green Bay Packers, der inden sæsonen var hans favorit til at nå Super Bowl.

Det var ikke kønt, det vi så i søndags.

Ligaens dobbelte forsvarende MVP lignede bare overhovedet ikke sig selv.

Aaron Rodgers og Green Bay Packers er 3-4. Hvis nogen havde sagt til mig inden sæsonen, at Packers ville starte sæsonen så dårligt og blive udspillet af Washington Commanders i spilleuge 7, så havde jeg sagt, at vedkommende var klar til den lukkede.

Succes har fulgt Aaron Rodgers igennem hele karrieren, og han har altid fundet en måde at vinde på. Nogle gange spektakulære sejre, som bare har gjort historien om levende legende endnu større.

De spillere, der laver for mange fejl, bør ikke spille

Aaron Rodgers

Men nu er der noget galt. Packers har tabt deres seneste tre kampe. Og det vel at mærke mod hold, der sidste år var sammenlagt 15-36. Giants, Jets og Commanders. Wauw!

Rodgers er efter holdkammeraterne

Hvor Tom Brady altid har været firmaets mand – andet var ikke tilladt under Bill Belichick i Patriots – så har Rodgers altid været meget åbenmundet. Og i ugens løb tog han i den grad bladet fra munden i podcasten ’The Pat McAfee Show’. Her sagde Rodgers:

- Vi lavede så mange mentale fejl (mod Commanders, red.). Det er ikke den slags football, vi har været vant til at spille gennem årene. Der har helt sikkert været sæsoner, hvor vi i gennemsnit har lavet fire eller fem, seks, måske højst syv slags mentale fejl eller missede opgaver per kamp. I denne sæson er der meget mere af det hver eneste uge. Det er tocifret hver eneste uge.

Packers og Rodgers scorer kun 17 point i snit per kamp. Det er det laveste i Rodgers’ karriere efter de første syv kampe. Og Rodgers lægger ikke fingre imellem over for sine holdkammerater.

- De spillere, der laver for mange fejl, bør ikke spille. Og så skal vi måske give de spillere, der ikke får så meget spilletid, en chance.

30 år med sublime quarterbacks

Som glødende Vikings-fan er jeg jo ikke så pjattet med Packers. Men jeg har altid elsket at se dem spille. Fordi de altid har spillet underholdende football, og to af de bedste quarterbacks igennem tiderne har spillet i Packers de seneste 30 år. Fra 1992 til 2007 hed quarterbacken Brett Favre – en af mine absolut yndlingsspillere. Og de seneste 15 år er det så Rodgers, der har været styrmanden for Packers. Og Rodgers er bare en gudsbenådet quarterback, der er så fascinerende at se på. Hans elegance, når han kaster bolden. Hans overblik for at finde den åbne mand. Og hans kæmpe vinderinstinkt, når der er allermest pres på.

Men i øjeblikket synes jeg bare ikke, at det er fedt at se Packers.

Som jeg sagde i søndagens NFL-udsendelse om Tampa Bay Buccaneers – som også er virkelig dårligt kørende med endnu et nederlag torsdag nat til Ravens - så mangler Buccaneers en møtrik (eller fire) i deres hold for at køre optimalt. Og det samme er tilfældet med Packers. Når man ser antallet af sejre og nederlag, som Packers har haft de seneste fire år skrevet under hinanden, så slår det én, at det bliver en helt anderledes sæson for Rodgers og alle andre, der holder med Packers

  • 2019: 13-3
  • 2020: 13-3
  • 2021: 13-4
  • 2022: 3-4

I tidligere sæsoner, hvor Packers er startet dårligt, har Rodgers sagt ”R-E-L-A-X”, fordi han vidste, at holdet var på vej i den rigtige retning. Og hver gang havde han ret. Packers kom flyvende tilbage og sluttede sæsonen stærkt af.

Rent faktisk så citerede jeg netop det Rodgers-citat i en tidligere klumme i år, fordi Packers var min Super Bowl-favorit, inden sæsonen gik i gang, og jeg var sikker på, at de nok skulle komme igen.

Det er jeg ikke så sikker på længere.

For det er tydeligt for enhver: Der er dyb krise i Green Bay Packers.

På falderebet … tre ting, jeg synes

Jeg synes, det er vildt, at Matt Ryan er blevet bænket. Til fordel for hvem? Sam Ehlinger? Vi snakker om tidligere MVP i ligaen Matt Ryan, der er blevet bænket for en totalt ukendt spiller, der aldrig har kastet en bold i NFL i grundspillet. Colts’ latterlige quarterback-karrusel fortsætter. Det er den ottende quarterback på bare fire og en halv sæson, der skal starte en kamp for holdet. Matt Ryan fik kun syv kampe. I de fire og en halv sæsoner har starterne heddet Andrew Luck, Jacoby Brissett, Scott Tolzien, Brian Hoyer, Philip Rivers, Carson Wentz, Matt Ryan og nu Sam Ehlinger. Måske står det meget værre til i Colts-land, end vi var klar over.

Og apropos gamle, slidte quarterbacks … så synes jeg også, at det bliver spændende at følge, hvad der sker med Russell Wilson i Denver. Han er ved at tabe hele karrieren på gulvet hos Broncos. Han har set så off ud i de seks første uger (han spillede ikke uge 7). Nu skal jeg ved selvsyn se Wilson og Broncos spille i London mod Jaguars … hvis altså Wilson spiller. For ud over dårlig skulder døjer han også med en slem forstrækning i baglåret. Og ja, der er jo selvfølgelig også Tom Brady. Er det skilsmissen med Gisele, der gør, at han ikke kan finde sine receivere, eller har alderen langt om længe indhentet den 45-årige quarterback? Der var flere kast mod Panthers i søndags og mod Ravens i torsdags, hvor Brady missede nogle helt åbne receivere. Det er første gang siden 2002, at Brady har tabt tre kampe i træk! Det er sgu’ ikke en god sæson for de aldrende quarterbacks.

Jeg synes, det var überfedt at se Hjalte Froholdt spille så stor en rolle på Cleveland Browns’ offensive linje i søndags. Der var på flere spil, hvor det var Hjalte, der lagde de helt afgørende blokeringer. Okay, bevares, han var skyld i en sack på Jacoby Brissett, der førte til en fumble, da Hjaltes mand – store, stygge Calais Campbell – brød igennem, og Hjalte nåede aldrig at få ham ordentlig blokeret. Pivhamrende ærgerligt, men ud over det var det en bundsolid præstation af fynboen. Lad os endelig få noget mere af det.

Mit Super Bowl bud inden spilleuge 8

Lidt kedeligt, i og med både Buffalo og Philadelphia sad over i sidste uge. Men der er ingen tvivl, for de to hold er stadig ligaens bedste. Så mit bud er (tallene i parentes viser, hvor mange uger de har været mit Super Bowl bud):

Buffalo Bills (7) – Philadelphia Eagles (3)