Amerikansk fodbold

Landsholdets quarterback sætter NFL-stjerner under lup

Den danske landsholds-quarterback vurderer søndagens Super Bowl-møde på quarterback-positionen. Og der er sat vand over til en eksplosiv duel.

Du kan se Super Bowl på TV 2 og TV 2 PLAY.

Når søndagens Super Bowl 57 sparkes i gang, kommer de flestes øje til at hvile på kampens to største stjerner: Patrick Mahomes og Jalen Hurts, der spiller quarterback for henholdsvis Kansas City Chiefs og Philadelphia Eagles.

De to kommer med al sandsynlighed til at spille en afgørende rolle for kampens udfald, og derfor har vi bedt den danske landsholdsquarterback Alexander Kronborg vurdere de to stjerner ud fra seks forskellige kategorier:

 1. Arm
 2. Spilintelligens
 3. Rutine
 4. Løb
 5. Arbejdsbetingelser
 6. X-faktor
 • Patrick Mahomes: 5 / 5
 • Jalen Hurts: 3 / 5

Alexander Kronborgs kommentar:

Her gælder det både om at have armstyrke og præcision, og Patrick Mahomes vinder den klart. Hans kast er ekstrem præcist, og han er af de quarterbacks i NFL, der har mest styrke i armen. Og så kan han kaste fra mere eller mindre umulige vinkler. Jalen Hurts har forbedret sig markant, men han kan stadig godt være en smule upræcis i sine kast, hvor han så er blevet reddet af holdkammeraterne i løbet af sæsonen.

 • Patrick Mahomes: 4 / 5
 • Jalen Hurts: 4 / 5

Alexander Kronborgs kommentar:

Den er meget tæt, men jeg giver en lille fordel til Patrick Mahomes, selvom han især tidligere karrieren er endt med at lave nogle hasarderede beslutninger. Til gengæld har Jalen Hurts rykket sig meget i denne kategori i denne sæson. Han har vist store fremskridt, og især hans lave antal turnovers har imponeret mig. Patrick Mahomes er dog stadig bedre, da han også har spillet flere år i NFL.

 • Patrick Mahomes: 4 / 5
 • Jalen Hurts: 2,5 / 5

Alexander Kronborgs kommentar:

Patrick Mahomes har stået i to Super Bowls før, og han har både prøvet at vinde og tabe. I år har jeg specielt været imponeret over, hvordan han har erstattet sin tidligere stjerne-receiver Tyreek Hill med nye spillere. Hans spil er altså ikke blevet skadet af at miste så god en spiller.

Jalen Hurts har været lidt færre år i NFL, og det er hans første Super Bowl. Han er stadig uprøvet i de helt store momenter. For eksempel har han i årets slutspil mødt et par bløde modstandere, så han er ikke rigtigt blevet testet i slutspillet endnu.

 • Patrick Mahomes: 3,5 / 5
 • Jalen Hurts: 5 / 5

Alexander Kronborgs kommentar:

Mahomes er dygtig til at løbe med bolden, men han gør det ikke så tit. Det er nærmest kun, når han bliver presset af modstandernes forsvar, at han bliver tvunget til det.

Jalen Hurts er derimod emminent til at gøre det. Det gælder både designede spil, og hvis han skal improvisere. Han har været den bedste quarterback i hele NFL til at løbe, og det har været en vigtig del af Eagles' hold i år.

 • Patrick Mahomes: 4 / 5
 • Jalen Hurts: 4,5 / 5

Alexander Kronborgs kommentar:

Denne kategori indebærer både træner, den offensiv linje, system og holdkammerater. Patrick Mahomes har den bedste træner og den bedste tight end, og selvom hans offensive linje er god, har den et par små svagheder. Og så mangler han måske et par stjerner i sit receiverkorps.

Hurts har derimod NFL's bedste offensive linje foran sig, og kombineret med et par rigtig dygtige runningbacks og en af de bedste receiverduoer i ligaen, så han har hele pakken i offensiven. Så Hurts tager den smalt.

 • Patrick Mahomes: 5 / 5
 • Jalen Hurts: 5 / 5

Alexander Kronborgs kommentar:

Det har været de to mest underholdende quarterbacks at se i hele NFL i år. De har begge en mentalitet og evne til at være dér, når det skal være, og de to spillere kan alene gøre årets Super Bowl til en unik kamp.

De har hver deres måde gøre tingene på og forskellige spillestile, som gør dem unikke: Mahomes med sine kast og Hurts, som også har løbet. Så jeg vil sige, at den er uafgjort.

 • Arm

  5
  3
 • Spilintelligens

  4
  4
 • Rutine

  4
  2.5
 • Løb

  3.5
  5
 • Arbejdsbetigelser

  4
  4.5
 • X Faktor

  5
  5

Samlet score

Patrick Mahomes: 25,5 point

Jalen Hurts: 24,0 point

Alexander Kronborgs kommentar:

Det bliver en eksplosiv duel mellem de to, og da de ikke har spillet de mest tætte kampe i slutspillet, så har de to trænere nok også et par uprøvede og hemmelige spilkaldt med til kampen.

Jeg tror, det vil betyde mest for Jalen Hurts og Philadelphia Eagles at vinde Super Bowl. Både fordi han ikke har vundet Super Bowl før, og fordi Eagles står i en situation, hvor det kan være sidste chance for dem. Kansas City Chiefs er et dynasti, som allerede har vundet Super Bowl, og de skal nok også finde vej til Super Bowl igen.