Amerikansk fodbold

- Helt vildt, at I er fløjet hele vejen fra Danmark, siger NFL-stjerne

Haason Reddick og Jason Kelce sætter pris på interessen for NFL globalt.

Selvom interessen for kulminationen af denne NFL-sæson, søndagens Super Bowl, er størst i USA, får sporten ikke kun interesse fra landet med 50 stater.

Det var nogle af Super Bowl-finalisterne klar over – og andre blev det – på den store mediedag, hvor journalister fra hele verden havde mulighed for at stille spørgsmål til NFL-stjernerne.

- Det er helt vildt. Jeg vidste ikke en gang, at der var så mange NFL-fans på verdensplan, siger Philadelphia Eagles-stjernen Haason Reddick til TV 2 SPORT, da vi fortæller, at vi har taget turen over Atlanten.

- Som du siger, er I kommet hele vejen fra Danmark. Det er helt vildt, at I er fløjet hele vejen fra Danmark til Arizona bare for at stille spørgsmål. Det er vildt at tænke på, at denne sport kan være så stor uden for USA, tilføjer Reddick.

Næsten 100 millioner forventes at se kampen i USA, mens seertal for resten af verden er svære at støve op. Faktum er dog, at over 200 lande viser kampen direkte.

Fantastisk at se sporten vokse

Jason Kelce, der – ligesom sin Eagles-holdkammerat Reddick – er en af Super Bowl-finalisternes profiler, har bemærket og mærket globaliseringen af sporten.

- Det har været fantastisk at se vores sport vokse. En af mine favoritkampe har været i London på Wembley. Det var en fed tur for min familie. Jeg har også oplevet det som fan, da min bror (Travis Kelce, red.) spillede der, og jeg selv havde friuge.

- At kunne sige, at man spiller en sport, som folk over hele verden ser – som i Storbritannien, Tyskland, Danmark – er ret fedt. En af ulemperne ved at spille NFL er, at der ikke er OL eller landskampe. Så jo mere international, sporten bliver, jo bedre er det, siger Jason Kelce.

Finalen mellem Kansas City Chiefs og Philadelphia Eagles kan ses på søndag fra klokken 22.40 på TV 2 og TV 2 PLAY.