Amerikansk fodbold

- Han er udødeliggjort, siger dansk legende

Natten til mandag tørnede Philadelphia Eagles og Kansas City Chiefs sammen i Super Bowl 57 i en højtscorende affære, hvor Chiefs trak længste strå.

Patrick Mahomes kan nu skrive to Super Bowl-sejre og to Super Bowl MVP titler på cv’et i en alder af blot 27 år efter nattens 35-38-sejr.

Under fejringen af triumfen udtrykte Morten Andersen, tidligere kicker i NFL og Hall of Famer, også sin store hyldest af stjerne-quarterbacken, da han kommenterede kampen natten til mandag.

- Mahomes er blevet udødeliggjort. Den her kamp bevirker, at han går over i NFL-historien som en af de største, og når han stopper karrieren, går der fem år, og så står han i Canton, Ohio (hvor tidligere spillere indlemmes i Hall of Fame, red.)

At det er de færreste spillere forundt at vinde en Super Bowl, er selvsagt, og derfor gør det ikke Mahomes præstation mindre imponerende, at han nu har vundet Lombardi-trofæet to gange ifølge Jesper Elming:

- Der er spillere, der spiller i flere år, og aldrig kommer i nærheden af en Super Bowl. Nu står han (Mahomes, red.) i sin tredje og har udover det været i fem NFC-finaler i træk. De har noget helt særligt kørende i Kansas City.”

Andy Reid cementerer legendestatus

På en aften hvor Mahomes løb med meget af hæderen, kunne cheftræner Andy Reid også lade sig hylde for sine nu to Super Bowl titler med Kansas City Chiefs.

Og under kommenteringen hyldede Morten Andersen også Andy Reid for hans coaching-stil.

- Det beviser bare, at man ikke behøver at være højrøstet eller frembrusende. Ens ledelsesstil kan være netop som Andy Reids, for det giver pote og ræsonnerer med spillerne. Den respekt og fleksibilitet han har udvist, gør, at holdet spiller frit.

Også Jesper Elming stemmer i, og roser både Andy Reid og Mahomes.

- Det var en genial offensiv plan af Andy Reid og perfekt udført af Mahomes. Utroligt, at de (Chiefs, red.) har kunne stå imod al det pres der har været fra omverden, og at Mahomes har kunne spille videre på trods af smerter. Hvor er de vilde.

Med nattens sejr har Kansas City Chiefs alt i alt vundet Super Bowl tre gange.