Amerikansk fodbold

- Jeg er stolt. Det er ikke sunket ind endnu, siger Mahomes

Patrick Mahomes tog sin anden Super Bowl-triumf i karrieren, og han var hurtig til at takke alle andre end sig selv.

Kansas City Chiefs gik til pause med panderynker.

Quarterback Patrick Mahomes blev nemlig ramt på sin i forvejen skadede ankel sent i første halvleg i Super Bowl.

Det er hårdt, det er næsten ikke sunket ind endnu

Patrick Mahomes

Mahomes kom dog tilbage fra omklædningsrummet og havde i bedste lederstil flere gode løb i kampens anden halvdel. Det var blandt andet med til at gøre, at Kansas City Chiefs i sidste ende tog sejren med 38-35 over Philadelphia Eagles.

Og det var en tydelig lykkelig og påvirket stjerne, der gav interview til medierne efter kampen.

- Jeg var stolt, fordi jeg talte lidt, men det var alle. Det var ikke kun mig, der talte. Vi udfordrede hinanden og gav den alt, hvad vi havde. Jeg vil ikke sige, at vi spillede trægt i første halvleg, men det var ikke med den samme glæde. Og jeg vil bare gerne lade alle vide, at alt, vi arbejder for, er de her momenter. Du kan ikke lade momentet overtage dig. Folk kæmpede til det sidste, siger Patrick Mahomes efter kampen.

- Det er hårdt, det er næsten ikke sunket ind endnu. Jeg værdsætter det, fordi de mislykkedes forsøg i Super Bowl og AFC Championship-kampen gør det endnu federe at stå her som mester.

Trods den alvorlige ankelskade og tydelige smerter gennem kampen blev Mahomes udnævnt som Super Bowl-opgørets MVP - mest værdifulde spiller.

Kickeren var nervøs

Kickeren Harrison Butker afgjorde kampen med et field goal med omkring ti sekunder tilbage, og det var også rørt og lykkelig efter triumfen.

- Det er fantastisk. At vi formår at komme tilbage efter at have været nede med ti point ved pausen var bare en utrolig måde at vinde vores anden Super Bowl og få den ring, siger Harrison Butker til TV 2 SPORT.

Hvad siger du til den quarterback, I har?

- Han er fantastisk. Han er en fighter. At skade sin ankel igen på den måde og så alligevel spille så vild en kamp og bringe os i position til at vinde den kamp – fantastisk.

Var du nervøs?

- Jeg er altid nervøs, men jeg prøver at fokusere på processen og blokere for alle distraktioner. Bolden er i midten, det er et kortere spark, men du skal stadig lave det. Den offensive linje gjorde et flot arbejde med at blokere. Godt snap, godt holdt – sparket gik igennem, siger kickeren.

Kansas City Chiefs vandt senest Super Bowl i 2020. Eagles vandt senest i 2018.