Amerikansk fodbold

Ekspert fremhæver særligt én ting i danskers kontrakt

Danske Hjalte Froholdt har sat sin underskrift på en toårig kontrakt med Arizona Cardinals, og det glæder TV 2 SPORTs NFL-ekspert Jesper Elming.

Hjalte Froholdt har fremtiden på plads forud for den kommende NFL-sæson.

Danskeren fik sit store gennembrud i NFL i sidste sæson, hvor han tørnede ud for Cleveland Browns, og hans præstationer har nu kastet en toårig kontrakt af sig med Arizona Cardinals.

Skiftet glæder TV 2 SPORTs NFL-ekspert Jesper Elming, der ser den toårige kontrakt som en tillidserklæring fra Phoenix-holdet.

- Det er virkeligt et spændende skifte. Det er fedt, at Hjalte Froholdt scorer en kontrakt. Og så er det ovenikøbet en toårig en af slagsen - ikke bare en etårig, fortæller eksperten.

- Det tyder på, at Cardinals har tillid til, at han kan udfylde et hul i deres offensive linje, og derfor har de valgt at belønne ham med en toårig kontrakt.

Froholdt var med fra start i seks kampe i løbet af sæsonen.

Kan sætte sit præg på holdet

En større omvæltning har fundet sted i Cardinals, efter klubben valgte at fyre cheftræner Kliff Kingsbury, der havde stået i spidsen for mandskabet de seneste fire år.

- Cardinals er midt i en genopbygningsfase med en helt ny trænerstab. Det bliver et hårdt år for Cardinals, men det kan omvendt blive en fordel for Froholdt, at han er med på rejsen lige fra start. Så må vi se, hvad de kan drive det til, fortæller Jesper Elming.

Derfor har eksperten heller ikke store forventninger til Cardinals til den kommende sæson.

- Jeg tror ikke, at Cardinals kommer til at gøre sig gældende i 2023-sæsonen, men NFL er propfyldt med eventyrfortællinger, så vi må krydse fingre.

Kun Chicago Bears klarede sig ringere end Cardinals i grundspillet.