Amerikansk fodbold

Lykkelig Froholdt: - Situationen virker for perfekt

Hjalte Froholdt flyttede efter sæsonen til Phoenix for at træne frem mod næste NFL-sæson.

Hjalte Froholdt er en glad mand i de her dage. Fredag satte han nemlig sin signatur på en toårig kontrakt med Arizona Cardinals.

Danskeren tørnede i den netop overståede sæson ud for Cleveland Browns, hvor han spillede seks kampe fra start.

Nu er det op til mig at vise, at jeg fortjener en plads

Hjalte Froholdt

Men Browns valgte ikke at forlænge danskerens kontrakt, og derfor afsøgte han markedet for at finde et nyt hold. Det indebar en flytning til Phoenix.

Heldigvis stod Arizona Cardinals klar og har nu sikret sig papir på danskeren i minimum to sæsoner.

Det passer naturligvis Hjalte Froholdt glimrende. For hvor holder Cardinals til? I Phoenix.

- Det virker stadig lidt surrealistisk. Situationen virker for perfekt, da vi (Froholdt og konen, Ashley, red.) nu har valgt at flytte til Pheonix og har boet her siden offseason – til nu at skrive under med det hold, der ligger syv minutter nede ad vejen. Vi er bare så glade, siger han til TV 2 SPORT.

Genforenes med tidligere træner

At Hjalte Froholdt er en lettet mand, er der ikke noget at sige til. For svendborgenseren har været meget i gennem på hans brogede NFL-rejse.

Og når danskeren tilslutter sig Arizona Cardinals' træningslejr frem mod den nye sæson, vil han ikke skulle hilse på lutter nye mennesker.

- Jeg kender nogle af mine nye coaches fra Browns, og det er selvfølgelig fedt at have nogle kendte ansigter, så det bliver lettere for mig at falde på plads.

En af de trænere, Hjalte Froholdt nu genforenes med, er Drew Petzing. Han er tidligere quarterback-træner hos Browns, men er i offseason skiftet til Cardinals, hvor han skal være offensiv koordinator. Med andre ord er Petzing en vigtig og afgørende skikkelse for en offensiv linjemand som Froholdt.

Froholdts position på den offensive linje er ikke fastlagt

Hjalte Froholdt har hidtil primært spillet både højre guard og center på den offensive linje.

I den seneste sæson spillede han fire kampe som center og to som højreguard for Cleveland Browns.

Selvom Froholdt viste fine takter i sidste sæson, er hans position og rolle for Cardinals endnu ikke fastlagt – akkurat ligesom det var tilfældet sidste sæson.

- Der er mange ting, der kan ske, inden sæsonen starter. Jeg går ind og spiller der, hvor trænerne vil have, at jeg skal spille, og jeg giver mit bedste, siger han og fortsætter:

- Nu er det op til mig at vise, at jeg fortjener en plads, og hvor jeg skal spille. Jeg skal bare stole på mig selv og blive ved med at arbejde. Så skal det hele nok falde på plads.

Den nye NFL-sæson begynder først til september. Indtil da venter en lang og hård træningslejr, der skal lægge byggestenene for Froholdts første sæson for Arizona Cardinals.