NFL-stjerne vil væk fra Ravens

Forhandlingerne mellem Lamar Jackson og Baltimore Ravens er gĂĄet i hĂĄrknude.

En af de bedste spillere i verdens stærkeste liga for amerikansk fodbold, NFL, vil væk fra den klub, han har spillet for siden 2018.

Baltimore Ravens' stjernequarterback Lamar Jackson har sĂĄledes anmodet sin arbejdsgiver om at blive handlet til et andet hold.

Det skriver Jackson pĂĄ Twitter mandag.

Udmeldingen er en foreløbig konsekvens af et forløb, hvor parterne har forsøgt at nå til enighed om en kontraktforlængelse.

Tidligere i marts udløb Jacksons kontrakt med Ravens, men for at holde fast på quarterbacken brugte klubben et såkaldt "franchise tag" på ham.

Det er et kontraktmæssigt redskab, holdene kan tage i brug for at undgå, at en stor profil forlader klubben. Med "franchise tagget" har spilleren udsigt til i første omgang at få en etårig kontrakt med en løn, der svarer til gennemsnitslønnen for de fem bedst betalte spillere på positionen.

Det lyder jo umiddelbart ganske attraktivt, men det fratager også spilleren kontrollen over sine egne ansættelsesforhold.

Lamar Jackson ønsker angiveligt ikke en etårig kontrakt, men en længerevarende en af slagsen. Det vil Ravens efter alt at dømme også gerne give ham, men Jackson er altså ikke tilfreds med det, som Ravens har tilbudt.

Har anmodet om trade

Nu er det så kommet frem, at Jackson ikke længere ønsker at spille for Baltimore Ravens.

- 2. marts anmodede jeg om at blive handlet væk fra Ravens-organisationen, da Ravens ikke har været interesseret i at imødekomme min værdi, skriver Lamar Jackson på Twitter mandag.

- I er alle sammen fantastiske, men jeg var nødt til at tage en økonomisk beslutning, der er det bedste for mig og min familie.

I NFL kan man kun skifte klub, når ens kontrakt udløber eller i forbindelse med en byttehandel med et andet hold. Spillerne kan ikke - som i fodbold og andre sportsgrene - blive købt fri af deres kontrakt med et pengebeløb.

Lamar Jackson blev i 2019 kåret som NFL's MVP, mest værdifulde spiller. Han har en enkelt gang været udnævnt til ligaens all star-hold og er to gange blevet udtaget til at spille i den årlige all star-kamp, Pro Bowl.